Wetenschap: verpleegkundigen gebruiken voelsprieten voor zorg op maat

In haar proefschrift onderzocht verpleegkundige en verplegingswetenschapper Ria den Hertog hoe verpleegkundigen in het ziekenhuis zorg op maat leveren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Patiënten en verpleegkundigen beoordelen de zorg als goede zorg als verpleegkundigen erin slagen deze af te stemmen op de voorkeuren van de patiënt. In haar proefschrift onderzocht verpleegkundige en verplegingswetenschapper Ria den Hertog hoe verpleegkundigen in het ziekenhuis dat in de praktijk doen. Hierover is namelijk in de huidige literatuur amper informatie te vinden. Ze ontdekte via interviews en observationeel onderzoek dat verpleegkundigen ‘afstemmingskennis’ over individuele voorkeuren van patiënten ophalen met behulp van impliciete en intuïtieve tools zoals snel een klik maken, voelsprieten gebruiken en empathische vragen stellen. De inzet van

0
148

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.