Portretten: verpleegkundigen hogerop in de zorg

Je opleiding is achter de rug en je werkt met plezier. Maar wat als je meer wil? Er zijn genoeg opties om door te groeien in de zorg, weten Baukje, Remco, Humeyra en Aron.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Humeyra Tura: 'Wassenaar was een spannende omgeving voor mij, als gebrekkig Nederlands sprekende Turkse vrouw met een hoofddoek.' Foto: Arno Massee

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine juni 2018

Ondanks haar dyslexie bereikte Baukje de Winter (42) toch haar kinderdroom: verpleegkundige worden. Ze werkt als coördinerend verpleegkundige bij thuiszorgorganisatie De Friese Wouden.

 

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41193-018-0093-6/MediaObjects/41193_2018_93_Fig1_HTML.jpg

‘Ik heb alle zeilen moeten bijzetten om het te halen, maar het is gelukt: ik ben verpleegkundige. Al vanaf het moment dat ik als zesjarig meisje in het ziekenhuis lag, wist ik dat ik verpleegkundige wilde worden. In het ziekenhuis. Maar dat bleek nog niet zo makkelijk. Terwijl mijn tweelingzus vrolijk naar de lagere school huppelde, had ik buikpijn en huilbuien op de laatste dag van de

0
1447

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.