Prinsjesdag 2018: wat zijn de reacties uit het werkveld?

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag. Wat waren de belangrijkste punten uit de Miljoenennota voor verpleegkundigen, en wat zijn de reacties uit het werkveld? 'Verpleegkundige moet meer worden gehoord.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Koning Willem-Alexander kondigde in de troonrede aan dat er extra geld beschikbaar komt voor de ouderenzorg en voor werving van personeel. (ANP)

Dit artikel vind je ook in Nursing-magazine oktober 2018

In de Troonrede zei koning Willem-Alexander dat de huidige gunstige economie ruimte biedt om te investeren in voorzieningen en vakmensen die de basis vormen onder een sterk land. De Koning zei dat dit gebeurt met oog voor verpleegkundigen én hun patiënten en cliënten. Volgens de beleidsagenda van het ministerie van VWS heeft het terugdringen van het personeelstekort het komende jaar veel prioriteit en wordt de komende tijd vol ingezet op het werven van personeel voor de zorg. Of dat nu studenten, zij-instromers of herintreders zijn, als maar meer mensen voor de

0
1153

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.