Psychiatrische cliënten in de thuiszorg

Als verpleegkundige in de thuiszorg kom je ze geregeld tegen: cliënten met verward gedrag. Behalve mensen met dementie zijn dat cliënten met een psychiatrische stoornis. Welke problemen kun je bij deze groep cliënten verwachten en hoe ga je daarmee om?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verpleegkundigen kunnen verwarde cliënten tegenkomen in de wijk.

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine december 2016.
Mevrouw Zwart heeft een partiële dwarslaesie en wordt dagelijks geholpen door de thuiszorg. Ze geeft aan ernstige chronische pijnen te hebben en is door de huisarts ingesteld op een hoge dosering fentanyl-pleisters. Ze krijgt deze niet alleen tegen de pijn, maar ook omdat dit opiaat haar wat rustiger maakt. Mevrouw is gericht op de tijden waarop de zorg wordt gegeven. Wordt hiervan afgeweken, dan leidt dit tot crisis. Mevrouw gaat schreeuwen en schelden tegen de zorgverlener.

Mevrouw Zwart is een van de cliënten van het team van Mark Colen, wijkverpleegkundige bij Th

0
1079

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.