Sector in actie voor meer stageplaatsen

In het studiejaar 2019-2020 vervalt de numerus fixus voor vrijwel alle hbo-v’s. Tot die tijd geldt een studentenstop voor zeven van de zeventien opleidingen. V&VN is er blij mee, maar waarschuwt voor belasting van stagebegeleiders.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bij het loslaten van de numerus fixus is het een uitdaging om de kwaliteit van het onderwijs op peil te houden en genoeg stageplaatsen te creëren. Foto: Frank Muller

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine juli/augustus 2018

‘Numerus fixus hbo-v van de baan!’ meldde V&VN eind juni opgelucht op haar site.1 De beroepsvereniging is maar wat blij dat de numerus fixus in het studiejaar 2019-2020 van de baan is voor de voltijd hbo-v opleidingen. Toen begin juni bekend werd dat voor het komend studiejaar zeven van de zeventien hbo-v’s een studentenstop hanteren voor de voltijdopleiding, reageerde V&VN bij monde van directeur Sonja Kersten fel. ‘Tot 2020 zijn er in de zorg 100.000 tot 125.000 extra professionals nodig, waaronder veel hbo-verpleegkundigen. Op dit moment moeten ziekenhuizen tijdelijk bedden

0
322

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.