Skin grafts: wat zijn de mogelijkheden?

Een huidtransplantatie spreekt tot de verbeelding: skin grafts of huidenten geven wondheling een boost en kunnen helpen om grote wonden in enkele weken te laten sluiten waar dat anders maanden zou duren. Wat is zoal mogelijk? Een overzicht.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Huidtransplantatie met als doel om wonden sneller te laten sluiten, vindt meestal plaats met autografts (eigen huid van de patiënt). Soms maakt de arts ook gebruik van donorhuid van overledenen: allografts. Die techniek is een tussenstap in het wondherstel.

Autografts

‘Wanneer een wonde te groot is om vanuit de wondranden dicht te groeien, en het wondherstel op de natuurlijke manier erg lang zal duren, kiezen we voor het gebruik van autografts, een huident met huid van de patiënt zelf ’, vertelt Kris Bernaerts, verpleegkundig specialist wondzorg van het UZ Leuven (B). ‘Dat

0
206

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.