Stageplaats vinden: nog steeds een stoelendans

Verpleegkunde is zo populair dat er niet genoeg stageplaatsen zijn voor alle studenten. Waarom zijn verpleegkundestages toch zo moeilijk te vinden? En hoe lossen scholen dit op?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Het aantal stageplaatsen voor verpleegkundestudenten is beperkt
Het aantal stageplaatsen voor verpleegkundestudenten is beperkt. (Foto: iStock)

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine februari 2017.

De meeste scholen zijn er alweer vanaf, maar in 2013 lieten bijna alle hbo-v’s maar beperkt studenten toe (numerus fixus). Dit was nodig om de grote toestroom aan studenten aan te kunnen. Voor komend schooljaar hebben nog vijf van de zeventien hbo-v’s een numerus fixus. Zo heeft Hogeschool Viaa in Zwolle 140 plaatsen voor de voltijdopleiding in schooljaar 2017-2018. ‘Dat aantal komt overeen met het aantal stageplekken dat we kunnen bieden in het komende studiejaar’, legt Robertha Langenberg uit, verpleegkundige en directeur academie Health Care bij Viaa. ‘In voorgaande jaren kregen we

0
211

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.