Wetenschap: steun van collega’s onmisbaar voor beginnende verpleegkundigen

Steun van collega’s en leidinggevenden is essentieel om pas afgestudeerde verpleegkundigen te leren omgaan met complexe en stressvolle praktijksituaties.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Steun van collega’s en leidinggevenden is essentieel om pas afgestudeerde verpleegkundigen te leren omgaan met complexe en stressvolle praktijksituaties. En om hen te motiveren in het vak te blijven. Dat concludeert onderzoeker gezondheidswetenschappen Yvonne ten Hoeve in haar proefschrift. Achttien jonge verpleegkundigen van het Universitair Medisch Centrum Groningen met minder dan een jaar werkervaring hielden een jaar lang een dagboek bij. Elke week beschreven ze een ervaring die die week het belangrijkst voor hen was – positief dan wel negatief. Ook noteerden ze of ze deze ervaring hadden gedeeld met collega’s

0
245

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.