Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Teun Toebes: ‘Tijdens onze opleiding verliezen we een deel van onze menselijkheid’

Verpleegkundige Teun Toebes woont in een verpleeghuis. Hij maakt zich hard voor respectvolle bejegening van mensen met dementie, maar vindt dat in de héle zorg meer aandacht moet komen voor omgangsvormen. ‘Het bewaken van de menselijke waarde zou de kern van ons vak moeten zijn’.
Premium

Verpleegkundige Teun Toebes (22) doet

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Wat een goed artikel en mooi hoe Teun Toebes altijd ons en de systemen en instituten een spiegel weet voor te houden op een inspirerende manier.
   Er is nog veel werk te verzetten en ik hoop dat er genoeg voorbeelden komen van hoe het ook anders kan.
   Het liefst zonder revolutie maar omdat we dat allemaal zouden willen.

  2. Lees alle reacties
  3. Ook bijna gestopt met de hbo-v opleiding door de hiërarchische manier van omgang bij met name verpleegkundigen onderling, helaas vooral in het ziekenhuis.

   Tijdens stages merkte ik dat de wijkverpleging mij het beste lag en nu ben ik een trotse wijkverpleegkundige die graag juist inzet voor menswaardige zorg thuis.

   Ook in de wijkverpleging schuilt het gevaar dat je teveel/ te snel beslist voor een ander of handelingen te snel overneemt (vooral bij tijdsdruk). Ook vullen we snel (veelal onbewust) iets in voor een ander en vragen we te weinig wat een ander daadwerkelijk wilt.

   Ik denk altijd maar zo: Behandel de ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.