Tips tegen tijdsdruk bij verpleegkundigen

Vier op de vijf Nederlandse verpleegkundigen ervaren regelmatig of bijna altijd hoge werkdruk. Aan oorzaken als ‘te weinig personeel’ kun je weinig veranderen, maar wie weet helpt het om eens naar je eigen manier van werken te kijken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine november 2016

‘Ik kijk steeds meer op de klok tijdens mijn werk. We hebben de zorg voor de patiënten, maar ook het verpleegdossier dat bijgewerkt moet worden, er komt een opname, je begeleidt een stagiaire … Ik heb vaak het gevoel dat ik achterloop.’

Herkenbaar? Veel verpleegkundigen en verzorgenden ervaren gebrek aan tijd en een hoge werkdruk. Bijna vier op de vijf verpleegkundigen in het ziekenhuis (79 procent) ervaren regelmatig of zelfs altijd hoge werkdruk. Bij meer dan de helft (54 procent) heeft deze druk geleid tot het maken van één of meerdere fouten.

0
281

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.