Mobiliseren van ouderen in het ziekenhuis

Voor een 70-plusser kan een ziekenhuisopname het begin zijn van een neerwaartse spiraal. Zo snel mogelijk het bed uit kan functieverlies helpen voorkomen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
182884081

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine oktober 2017 als ‘Uit bed, in de benen’

Operatie geslaagd. En dan? Voor een 40-jarige begint de weg naar herstel, voor een 70-plusser markeert een ziekenhuisopname vaak het begin van een neerwaartse spiraal. Een derde van de 70-plussers merkt drie maanden na een acute ziekenhuisopname dat de dagelijkse handelingen (wassen, koken, aankleden, lopen) hen slechter afgaan dan voor de operatie, zelfs al is de operatie geslaagd.1

Om functieverlies door een ziekenhuisopname te voorkomen, zijn veel ziekenhuizen begonnen met beweegprogramma’s. Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede haalde de kranten met de ‘beweegmeter’, een bandje

0
5294

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.