Wondcasus: Ulcus cruris of skin tear?

Een hoogbejaarde cliënte heeft een pijnlijke wond op haar onderbeen, met veel geel beslag en exsudaat. Is er sprake van een ulcus cruris of een skin tear?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Casus wondzorg

Op de afdeling somatiek in een verpleeghuis bezoek ik de licht dementerende mevrouw Hollander (91 jaar). Zij is bekend met COPD, heeft in het verleden meerdere longontstekingen gehad en een TIA, en is een zware rookster (een pakje per dag). Ze heeft een pacemaker en aan beide kanten een knieprothese vanwege slijtage.

Ook heeft ze chronische veneuze insufficiëntie, de reden waarom ze ook steunkousen draagt. Mevrouw Hollander is relatief jong weduwe geworden, en heeft goed contact met haar twee dochters. Ze is rolstoelgebonden, maar doet kleine transfers zelf door zich bijvoorbeeld vast te houden aan de leuningen bij het toilet.

0
512

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.