Vroegtijdige zorgplanning: voorbereid op de laatste fase

Hoe wil de patiënt de laatste fase van zijn leven doorbrengen? Wat verwacht hij van zorgverleners? Leg het vast in een vroegtijdige zorgplanning.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
vroegtijdige zorgplanning voor verpleegkundigen
Hoe wil de patiënt de laatste fase van zijn leven doorbrengen? Wat verwacht hij van zorgverleners? Leg het vast in een vroegtijdige zorgplanning. (Foto: Stijn Rademaker)
Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine april 2017.

Meneer De Groot (77) lijdt aan hartfalen. Hij is weduwnaar en krijgt dagelijks hulp bij het aantrekken van zijn steunkousen. Tijdens een van die momenten geeft hij aan een wilsverklaring op te willen stellen. Hij wil niet ‘als een kasplantje’ in het ziekenhuis belanden als er iets met hem gebeurt. De wijkverpleegkundige komt langs om zijn wens te bespreken. Op een open vraag naar zijn levenservaringen vertelt meneer over zijn oma die na een beroerte bijna niets meer kon, en hoe erg hij dat vond. En over zijn vrouw die kanker

1
2647

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

  1. Beste Francine,

    Een mooi bruikbaar artikel voor ons onderzoek naar palliatieve zorg binnen de thuiszorg. Op welke pagina’s stonden dit artikel in het magazine? Ik kan dit helaas niet achterhalen maar dit is wel nodig voor de bronvermelding in ons onderzoek!

    Graag hoor ik het van u!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.