Weg met overbodige regels

Niet voor elke zorgplanwijziging een handtekening hoeven vragen, exit vijfminutenregistratie. Onlangs werd een aantal schrapregels opgesteld voor de zorg. Verpleegkundigen zijn voorzichtig enthousiast, maar ook sceptisch: wat gaat er daadwerkelijk veranderen op de werkvloer?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine  juli/augustus 2018

Wifi die het niet doet, patiënten met artrose die op een klein telefoonschermpje hun handtekening moeten proberen te zetten, mensen met achterdocht die het gewijzigde zorgplan eerst weer willen doorlezen. Wijkverpleegkundige Yvette Bezemer is dolblij dat ze haar cliënten straks niet meer telkens om een handtekening hoeft te vragen bij iedere wijziging van het zorgplan. ‘Dat is zo’n zware belasting voor ons. Veel van onze patiënten gaan ziekenhuis in, ziekenhuis uit. De ene week hebben ze vier keer per dag zorg nodig, de andere keer maar twee keer per week. Het

1
1242

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.