EBP: welk middel is het meest geschikt voor darmvoorbereiding?

Met deze evidence based practice (ebp) casus leer je als verpleegkundige welk middel het meest geschikt is voor darmvoorbereiding van de patiënt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
evidence based practice

Casus

Een patiënt met de ziekte van Crohn moet jaarlijks een coloscopie ondergaan. Op de kinderafdeling werd hij daarop voorbereid met Picoprep® (picosulfaat sodium). Dat betekent: twee tot drie glazen laxerende drank drinken en daarnaast twee tot vier liter heldere dranken. Op de volwassenafdeling krijgt hij Moviprep® (polyethylene glycol met ascorbinezuur): minimaal twee liter Moviprep® en minimaal twee liter heldere dranken. De patiënt wil zich graag met Picoprep® voorbereiden. De verpleegkundigen vragen zich af of Picoprep® in de voorbereiding op een coloscopie even effectief of effectiever is dan Moviprep®. En is het

0
566

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.