Werken als zzp’er: vrijheid, geld, maar ook hoofdbrekens

Zzp’ers waren altijd een kleine groep in de zorg. Maar de laatste jaren zetten zorgverleners massaal de stap naar het ondernemerschap. Sommigen zweren erbij, maar niet iedereen zit ondernemen in het bloed. Voor wie een zzp-carrière overweegt, een overzicht van plussen en minnen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine april 2018

Je baan opzeggen en twee maanden later terugkomen in een gloednieuwe bedrijfsauto om diensten te draaien voor dezelfde werkgever voor veel meer geld, en ook nog eens zelf bepalen hoeveel en wanneer je werkt. Wie wil dat niet? Maar er zitten ook nadelen aan de eenmanszaak of het werken als ‘zelfstandige zonder personeel’ (zzp). Een hoop geregel en controles van de belasting, om een paar dingen te noemen. Je moet dus wel stevig in je schoenen staan. We zetten de belangrijkste voor- en nadelen op een rij.

De verdiensten

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41193-018-0054-0/MediaObjects/41193_2018_54_Fig6_HTML.jpg

Als zzp’er

0
3042

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.