Wetenschap: bevorderen van zelfmanagement na een cva

Hoe kun je ervoor zorgen dat iemand na een cva zo goed mogelijk zijn leven oppakt? Ton Satink promoveerde op onderzoek hiernaar.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wetenschap
Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine december 2016

Het oppakken van het leven na een beroerte is complex. Ton Satink, ergotherapeut en master of science in occupational therapy, onderzocht tijdens zijn promotieonderzoek meningen en ervaringen van cva-getroffenen, hun partners, en zorgprofessionals. Op basis hiervan geeft hij aanbevelingen voor de ontwikkeling van effectieve zelfmanagementprogramma’s na een cva. Alle betrokkenen gaven aan dat iemand met een beroerte zijn zelfmanagement het beste ontwikkelt door thuis activiteiten uit te voeren. Verder moet er aandacht zijn voor het zelfmanagement van de partner, van beiden samen (co-management) en familiemanagement, stellen de ondervraagden. Dit leidde uiteindelijk tot

0
517

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.