Wetenschap: cognitieve oefeningen bij delier haalbaar voor kritisch zieke patiënten

Kritisch zieke patiënten, zowel met als zonder delier, zijn in staat om cognitieve oefeningen te doen die delier zouden kunnen helpen verkorten of zelfs voorkomen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
revalideren

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine juni 2018

Kritisch zieke patiënten, zowel met als zonder delier, zijn in staat om cognitieve oefeningen te doen die delier zouden kunnen helpen verkorten of zelfs voorkomen. Dat concludeert IC-verpleegkundige en gezondheidswetenschapper Annelies Wassenaar in een deelstudie van haar promotieonderzoek. 75 IC-patiënten met en zonder delier deden elf cognitieve oefeningen. Ze moesten bijvoorbeeld een rijtje cijfers onthouden en herhalen, de dagen van de week in de goede volgorde opnoemen of verschillen tussen twee plaatjes zoeken. Patiënten die niet in staat waren om te praten konden antwoorden door kaartjes aan te wijzen. Volgens de

0
936

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.