Wetenschap: E-health voor jonge reumapatiënten

Verpleegkundig onderzoeker Jenny Ammerlaan bracht de behoeftes in kaart van jongvolwassen patiënten met reuma, en ontwikkelde op basis daarvan zelfmanagementinterventies voor deze groep.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wetenschap

Voor haar proefschrift onderzocht verpleegkundig onderzoeker Jenny Ammerlaan de behoeftes van jongvolwassen patiënten met reuma, en ontwikkelde op basis daarvan zelfmanagementinterventies voor deze groep. Ze onderzocht de haalbaarheid en effectiviteit hiervan onder jongeren tussen 16 en 25 jaar met Juveniele Idiopathische Artritis (JIA). In UMC Utrecht ontwierp ze een transitiepolikliniek, waar de jongere en zijn ouders begeleid worden door een transitieteam, bestaande uit een kinderarts, reumatoloog en een transitiecoördinator.

Ook adviseerden de jongeren digitale hulpmiddelen te ontwikkelen voor kennisvergroting, betrokkenheid en ondersteuning. Daarvoor maakte Ammerlaan www.​jongenreuma.​nl, met informatie, reallife video’s, tips en ervaringsverhalen. Er kwam verder een online portal

0
101

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.