Wetenschap: Nazorg na ic-ontslag moet beter

IC-patiënten moeten bij ontslag gescreend worden op het post intensive care syndroom (PICS), stelt Daniele Dettling-Ihnenfeldt in haar proefschrift.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wetenschap
Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine april 2017. 

Patiënten die op de intensive care hebben gelegen, krijgen geen optimale nazorg en kunnen nog lang last hebben van de gevolgen. Het revalidatietraject na opname moet daarom beter, concludeert fysiotherapeut en onderzoeker Daniela Dettling-Ihnenfeldt. Zij bestudeerde het functioneren van 156 patiënten die 48 uur of langer beademd zijn geweest op de ic. Tijdens het eerste jaar na opname leden tachtig van deze ic-overlevenden aan het post intensive care syndroom (PICS).

Patiënten met PICS hebben moeite met het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven, zoals traplopen, douchen, eten en drinken. Ook

0
303

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.