Wetenschap: stress beïnvloedt ontstaan van chronische pijn

Zit pijn tussen de oren? Ja, of in ieder geval voor een deel, zo blijkt uit promotieonderzoek van gezondheidspsycholoog Ellen Generaal.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Zit pijn tussen de oren? Ja, of in ieder geval voor een deel, zo blijkt uit promotieonderzoek van gezondheidspsycholoog Ellen Generaal. Zij bestudeerde welke factoren bijdragen aan het ontstaan van chronische pijn, en vond dat dat onder meer geldt voor recente stress. Stressvolle gebeurtenissen, zoals echtscheiding of financiële problemen, verhogen het risico op het ontwikkelen van chronische pijn.

In westerse landen lijdt ruim tien procent van de bevolking aan chronische pijn. Generaal onderzocht chronische wijdverspreide pijn. Dat is pijn in de rug, de nek en de gewrichten van armen, benen, handen

0
179

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.