Wetenschap: Toolbox voor vernieuwingen op de afdeling

Het nieuwste wetenschappelijk onderzoek, elke maand in Nursing. Deze maand: de TIP-toolbox ondersteunt verpleegkundigen die veranderingen op de afdeling willen doorvoeren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wetenschap
Dit artikel verscheen in Nursing-magazine juli/augustus 2017

Verpleegkundigen kunnen de kloof tussen evidence based practice (EBP) en de dagelijkse zorgpraktijk verkleinen door gebruik te maken van de zogenaamde TIP-toolbox. In zes stappen loodst de toolbox verpleegkundigen door het proces om vernieuwingen te implementeren binnen de zorginstelling.

Gezondheidszorgonderzoeker Nienke Kuk volgde negen weken lang twaalf verpleegkundigen van verschillende verpleeghuisafdelingen die de toolbox uitprobeerden. Zij maakten een implementatieplan om bewoners op hun afdeling meer te laten bewegen. Zo inventariseerden zij onder andere wat de afdeling al wél deed om bewoners meer te laten bewegen, en welke belemmeringen er waren voor verandering. Daarna

0
1481

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.