Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Wie mag er in het HBO-register?

De herziene wet BIG moest duidelijkheid scheppen, maar riep tegelijkertijd nieuwe vragen op. Caroline van Mierlo, senior adviseur beroepsontwikkeling bij V&VN, over de nieuwe ontwikkelingen.
Benen en klompen van een groepje verpleegkundigen.
'Het is een positieve ontwikkeling dat je tijdens de pandemie meer dan anders een beroep moet doen op je gezonde verstand en je creativiteit.' Foto: Arno Massee
Premium

Dit artikel is verschenen in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Als vroegere inservice opleidingen,waren ook zeer breed,met ggz,kraam,ouderenzorg ,als disciplines buiten het ziekenhuis om,en werden op een desbetreffende locatie gevolgtrekking .Ik durf nu ik zelf les geef aan nivea 4,de vroegere opleiding,zoals genoemd,toch echt op een hoger plan stond.Je zou deze opleiding hoger moeten kwalificeren,en dan gaat het om de oudere verpleegkundige,met een schat aan ervaring,en kennis.Je raakt ze diep in het hart als dat niet zou gebeuren.

  2. Lees alle reacties
  3. Je gaat een twee deling krijgen in de zorg. Dat is nu al zichtbaar op de werkvloer!! Persoonlijk vind ik dat je een ouderwets in service opgeleide verpleegkundige niet kan en mag vergelijken met de huidige MBO opleiding. Met alle respect voor iedereen. Die ouderwets opgeleide verpleegkundige heeft een hele degelijke ondergrond en natuurlijk de jarenlange ervaring in het vak en daar hoort ook het denken op HBO niveau bij. De zorg verzakelijkt. Jammer.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.