Wie mag er in het HBO-register?

De herziene wet BIG moest duidelijkheid scheppen, maar riep tegelijkertijd nieuwe vragen op. Caroline van Mierlo, senior adviseur beroepsontwikkeling bij V&VN, over de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Inschrijving in het hbo-register is je eigen keus, geen verplichting. Foto: Arno Massee

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine maart 2018.

De internetconsultatie van de herziene wet BIG, bedoeld als laatste inspraakronde voor de beroepsgroep, maakt duidelijk dat er nog veel onduidelijkheden leven. Over de overgangsregeling voor mbo’ers bijvoorbeeld. Het wetsvoorstel zegt er dit over: om ingeschreven te worden in het hbo-register, moet je een aanvullende scholing gedaan hebben op het niveau NLQF6. Maar hoe zit het dan met ons oncologieverpleegkundigen, vraagt een verpleegkundige zich af. En de wijkverpleegkundigen met mgz-aantekening? Caroline van Mierlo, adviseur beroepsontwikkeling bij beroepsvereniging V&VN schreef mee aan het nieuwe opleidingsprofiel hbo-v en was betrokken bij de herziening

2
3653

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Je gaat een twee deling krijgen in de zorg. Dat is nu al zichtbaar op de werkvloer!! Persoonlijk vind ik dat je een ouderwets in service opgeleide verpleegkundige niet kan en mag vergelijken met de huidige MBO opleiding. Met alle respect voor iedereen. Die ouderwets opgeleide verpleegkundige heeft een hele degelijke ondergrond en natuurlijk de jarenlange ervaring in het vak en daar hoort ook het denken op HBO niveau bij. De zorg verzakelijkt. Jammer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.