Wondcasus: amputatie van de voorvoet

Meneer Peeters draagt ondanks zijn diabetes teenslippers op vakantie, en loopt een nare voetwond op. Uiteindelijk moet zijn voorvoet geamputeerd worden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wondzorg amputatie
Foto: Fotolia

Meneer Peeters heeft al 32 jaar diabetes, heeft een goede conditie en volgt trouw zijn medicatie- en voedingschema. Acht jaar geleden had hij een voetwond waarbij de grote teen aan zijn rechtervoet werd ingekort. Hoewel hij weet dat hij voorzichtig moet zijn met voetwondjes, draagt hij op vakantie toch teenslippers.

Op dag 1 ontstaat een blaar aan zijn linkervoet onder zijn grote teen en onder het metatarsaalgewricht. Ook de volgende dag blijft hij op teenslippers lopen, zelfs op een wandeling die door vuile beekjes leidt. De blaar verweekt en springt open en zo ontstaat meteen een grote toegangspoort.

De dagen

0
1982

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.