Casus wondzorg: blast injury

Een jonge vrouw is ernstig verwond door de explosie van een spijkerbom op de luchthaven van Zaventem in maart vorig jaar. Haar huidwonden genazen, haar revalidatie is nog in volle gang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Casus wondzorg

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine 2017 als ‘Hogesnelheidswonden’

Paula1 is een jonge vrouw die op 22 maart 2016 in de vertrekhal op vliegveld Zaventem staat te wachten om in te checken voor haar vlucht voor een korte vakantie met een vriendin. Ze staat op korte afstand van de eerste spijkerbom wanneer die ontploft. Ze wordt weggeslingerd, maar blijft bij bewustzijn. Wanneer de reddingswerkers haar vinden, zien ze een slachtoffer met zware verwondingen over heel het lichaam. Haar voeten liggen in een vreemde stand, haar ademhaling is oppervlakkig en hortend. Zij brengen haar naar een medische hulppost op de

0
159

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.