Wondcasus: Negatieve druktherapie op een grote wond

Uitdagingen in de wondzorg: een patiënte met een heel grote wond heeft vacuümtherapie nodig als wondbedvoorbereiding voor een huidtransplantatie. Maar negatieve druktherapie op zo’n grote wond: is dat wel mogelijk?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel vind je ook in Nursing-magazine september 2018.
(Het gaat hier om ernstige, grote wonden, de foto’s kunnen schokkend zijn)

Denise Moermans is een alleenstaande vrouw van 51 jaar, die op een voorjaarsdag op de fiets overreden wordt door een vrachtwagen. Dat ongeval veroorzaakt een degloving-letsel: een verwonding waarbij huid en onderhuids vetweefsel zijn losgestroopt van de onderlaag. Er zijn uitgebreide wekedelenletsels aan rechterbovenbeen en -knie, aan de rechterkant van het bekken, vanaf de pubis over de bilstreek rechts tot aan de stuit met inbegrip van de perianale regio. Mevrouw heeft ook een bekkenbreuk rechts, maar verder geen inwendige

3
7425

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.