Wondcasus: oncologische wond op het hoofd

Meneer Vink heeft een oncologische wond op zijn hoofd nadat een plaveiselcelcarcinoom is weggesneden. Hij wil met de negatieve-druktherapie stoppen omdat hij deze te belastend vindt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wondzorg
Foto: Arno Massee

In de rubriek ‘Wondcasus’ presenteren gespecialiseerde verpleegkundigen wondcases uit hun praktijk. Deze maand: Barbara Kwaśna, wijkverpleegkundige en Lisette Eversteijn, coördinerend verpleegkundige bij het wond- en dermatologieteam bij Allerzorg in Den Haag.

Tekst en foto’s: Wond- en Dermatologieteam Allerzorg, Den Haag

Meneer Vink komt bij ons in zorg na excisie van een plaveiselcelcarcinoom (PCC) occipitaal op het behaarde hoofd. Bij het eerste zorgmoment brengen we de algehele gezondheidssituatie van meneer in kaart met het OMAHA-classificatiesysteem. Meneer is 80 jaar en bekend met beginnende Alzheimer, hypertensie, een veneuze vaatstoornis en depressie. Meneer woont zelfstandig in een zorgappartement en heeft een goede lichamelijke

0
2652

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.