Wonden door calcifylaxis

Calcifylaxis vraagt om een snelle diagnose, om de voortschrijdende necrose te kunnen stoppen. Bij deze patiënte lukte dat niet, ondanks een tijdige diagnose.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Casus wondzorg

Anita Janssens* (68) is een zware, sombere vrouw die in haar leven heel wat tegenslag kende. Kris Bernaerts, verpleegkundig specialist wondzorg, lid van het Wondzorg Support Team (WST) van de UZ Leuven en bestuurslid van WCS België, vertelt: ‘Haar familie viel rond haar weg, ze heeft alleen nog een verre nicht die zich om haar bekommert. Ook fysiek kampt ze met heel wat aandoeningen: hoge bloeddruk, een bloedafwijking, een schildklier- en een hartprobleem, herhaalde urineweginfecties en een insulineafhankelijke diabetes type 2. Sinds twee jaar heeft ze ook een acute nierinsufficiëntie, waarvoor ze

0
823

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.