Zij-instromers: redders in nood?

Door de personeelskrapte zijn alle ogen gericht op zij-instromers. Leidt het haastige opleiden niet tot verlies aan kwaliteit, en: wie begeleidt al deze nieuwe ‘handen’?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Marcel Garritsen maakt een carrièreswitch van directeur naar wijkverpleegkundige. Foto: Emiel Muijderman EVM20180313

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine april 2018

Zij-instromers zijn hot. De ommezwaai die mensen van buiten de verpleging maken om alsnog hun oude droom achterna te gaan, spreekt tot de verbeelding en haalt soms zelfs de krant. ‘Marcel Garritsen (61) stopt als directeur en wordt wijkverpleegkundige’, kopte dagblad Tubantia. De directeur van de Stichting Informele Zorg Twente moet zijn keus vaak uitleggen, vertelt hij over de telefoon, maar ‘ik heb hier lang over nagedacht en ja, ik doe dit vrijwillig’. Hij wil niet meer non-stop die verantwoordelijkheid van het leidinggeven voelen, maar weer de handen uit de

0
637

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.