Zij-instromers: wat ze halen, wat ze brengen

Ze waren ooit maatschappelijk werker, psycholoog of webmaster en worden nu met open armen in de zorg ontvangen om het tekort aan collega’s te verminderen. Wat brengen deze ‘zij-instromers’ naar de zorg en welke tips zijn er voor de begeleiding op de werkvloer?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Voormalig psycholoog Anne Poorthuis (34) en voormalig webmaster Simone Pilon (41) kozen voor een tweede carrière als verpleegkundige.

Dit artikel vind je ook in Nursing-magazine april 2019 verschijning: 5 april

Drie jaar geleden was Miranda Beekelaar (42) nog werkzaam als sociaal pedagogisch hulpverlener in de maatschappelijke opvang. Het werk ging steeds meer onder haar huid zitten. ‘Het werd moeilijker om het los te laten. Toen ook nog eens de transitie van AWBZ naar WMO kwam, werd de caseload me te zwaar. Ik besloot te stoppen.’ Nog zoekende naar wat ze precies wilde, solliciteerde ze op een niveau-2 functie1 in een verpleeghuis. ‘Gewoon om te kijken of ze me konden gebruiken.’ Inmiddels doet ze sinds enkele maanden de

0
4538

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.