EBP: Zijn niet-farmacologische interventies effectief tegen delier bij ouderen?

Zodra ouderen in het ziekenhuis een delier ontwikkelen, worden niet-farmacologische interventies ingezet, zoals het creëren van een prikkelarme omgeving. Kunnen dit soort interventies delier voorkomen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Casus

Ouderen die worden opgenomen in het ziekenhuis hebben een verhoogde kans op een delier. Na een delier hebben zij een slechtere prognose wat betreft volledig herstel, levensverwachting, opname in een zorginstelling of cognitieve achteruitgang. Om deze redenen is het belangrijk een delier te voorkomen. Zodra ouderen een delier ontwikkelen, worden verschillende niet-farmacologische interventies ingezet, zoals het creëren van een prikkelarme omgeving. Op het Neurocentrum AMC rijst de vraag welke niet-farmacologische interventies er mogelijk zijn en of deze werkelijk effectief zijn. Kunnen niet-farmacologische interventies dan ingezet worden om delier te voorkomen bij

0
3320

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.