Koester je stagiaires, we hebben ze nodig

Heel wat stagiaires voelen zich niet welkom op hun stageplek. Dat blijkt uit een studie van beroepsvereniging NU’91. Hoe kunnen we dat verbeteren? We hebben ze allemaal broodnodig. ‘Laat de stage een plek zijn waar je klein en kwetsbaar mag zijn, dat maakt je groot en sterk’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock
Premium

Dit artikel is verschenen in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen
  • Toegang tot handige tools op de website

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Tijdens mijn stage als vpk, liep ik tegen de volgende problemen aan: geen inlogcode voor de dossiers, ik kon hierdoor mijn bevindingen niet rapporteren, niet meegenomen worden tijdens client besprekingen, ik wist bijna nooit wat de volgende actiepunten of afspraken waren, geen verantwoordelijkheidsdiensten draaien, geen inetresse in de doelen die je moest halen, steeds achter mensen aanlopen om feedback te vragen of om vragen te stellen
    Wat mij het meest heeft gestoord is het gebrek aan begeleiding door de verpleegkundige. Ik werkte bijna alleen maar met niveau 3 of 2. Gelukkig ben ik iemand die zelf achteraan ging, de zaken bespreekbaar maakte en ervoor zorgde dat anderen voor mij gingen rapporteren, door deze instelling heb ik mijn stage met een voldoende kunnen afsluiten.
    Ik hoop dat het op mijn volgende stage beter geregeld is.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.