Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Koester je stagiaires, we hebben ze nodig

Heel wat stagiaires voelen zich niet welkom op hun stageplek. Dat blijkt uit een studie van beroepsvereniging NU’91. Hoe kunnen we dat verbeteren? We hebben ze allemaal broodnodig. ‘Laat de stage een plek zijn waar je klein en kwetsbaar mag zijn, dat maakt je groot en sterk’.
Foto: iStock
Premium

Dit artikel is verschenen in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Ben nu een laatste jaars verpleegkundige mbo 4 en ben zelf in het tweede jaar bijna gekapt met de studie door een nare stage periode. Wat me liet doorgaan was dat ik wist dat het eerste jaar geweldig was geweest. Als dit bij iedereen bekend zou zijn en uitgevoerd zou worden weet ik zeker dat je over enkele jaren veel meer verpleegkundige hebt die de studie afmaken en echt van het vak leren houden! Groot respect voor degene die dit artikel heeft geschreven.

  2. Lees alle reacties
  3. Wat een goed artikel! Ik ervaar stagiaires altijd als een fijne en welkome aanvulling in het team. Ze zijn vaak scherp en leergierig en stellen kritische vragen waar je als vaste werknemer soms niet meer aan denkt door de dagelijkse gang van zaken. We hebben allemaal het vak moeten leren en zijn onderaan de ladder begonnen en weten dus ook hoe het is om stagiair te zijn. Laten we vooral onze stagiaires ondersteunen om het vak zo goed mogelijk onder de knie te krijgen en met plezier naar het werk te gaan!

  4. Tijdens mijn stage als vpk, liep ik tegen de volgende problemen aan: geen inlogcode voor de dossiers, ik kon hierdoor mijn bevindingen niet rapporteren, niet meegenomen worden tijdens client besprekingen, ik wist bijna nooit wat de volgende actiepunten of afspraken waren, geen verantwoordelijkheidsdiensten draaien, geen inetresse in de doelen die je moest halen, steeds achter mensen aanlopen om feedback te vragen of om vragen te stellen
   Wat mij het meest heeft gestoord is het gebrek aan begeleiding door de verpleegkundige. Ik werkte bijna alleen maar met niveau 3 of 2. Gelukkig ben ik iemand die zelf achteraan ging, de zaken bespreekbaar maakte en ervoor zorgde dat anderen voor mij gingen rapporteren, door deze instelling heb ik mijn stage met een voldoende kunnen afsluiten.
   Ik hoop dat het op mijn volgende stage beter geregeld is.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.