Zorg door een virtuele bril

Op het gebied van virtual en augmented reality gaan de ontwikkelingen razendsnel en de kans dat je te maken krijgt met VR of AR op je werkplek is groot. Hoe handig is het en welke toepassingen zijn er? Een paar veelbelovende ontwikkelingen op een rij.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
In het Martini Ziekenhuis in Groningen wordt virtual reality onder andere ingezet voor pijnbestrijding.

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine maart 2018

Voordat de verpleegkundige de insulinepen pakt, plaatst ze een AR-bril over haar gewone bril. Via een klein knopje aan de zijkant maakt ze live verbinding met de smartphone van een collega elders. Die kijkt virtueel met haar mee, van voorbereiding tot toediening. Daarna verdwijnt het live beeld weer. Voor verpleegkundige Caroline van Turnhout, teamleidster bij verpleeghuis Onze Stede van stichting Tante Louise in Steenbergen, is dit geen verre toekomstmuziek, maar alledaagse praktijk. Het idee voor de bril kwam van collega’s. Medicatiefouten bleken hardnekkig en aandachtsvelders medicatieveiligheid zochten slimme manieren om dat

0
974

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.