Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Zzp’ers in de zorg: niet meer te missen

Het aantal zzp’ers in de zorg stijgt snel. Bij collega’s in vaste dienst leidt dat soms tot scheve ogen. Maar deze trend zal voorlopig doorzetten. Het credo is: ‘wen er maar aan’.
Premium

Zzp’ers in de zorg voelen

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Werkgevers hebben een gedrogt gecreëerd. De zorg waar artsen/specialisten bijna verplicht in loondienst moeten jaagt andere zorgverleners weg uit vaste dienst.
   Het gaat niet om salaris maar de omstandigheden. Het wordt tijd dat werkgevers begrijpen dat ze zeer goed voor hun personeel moeten zorgen, secundaire arbeidsomstandigheden vor een specifieke groep zijn nu meer dan belangrijk (en leg dat wél contractueel vast, er zijn al teveel verrassingen geweest ..)

  2. Lees alle reacties
  3. Een onwenselijk, maar begrijpelijk fenomeen. Door te weinig zeggenschap, het gevoel gehoord en gezien te worden en matige arbeidsomstandigheden, is het begrijpelijk dat verpleegkundigen en verzorgenden als ZZP-er beginnen. Echter wordt hierdoor het probleem niet opgelost, maar op korte termijn juist vergroot: de onpopulaire diensten zijn bij veel ZZP-ers ook niet populair en moeten door vaste zorgverleners worden ingevuld, die daardoor nog minder het idee hebben gezien en gehoord te worden. Een neerwaartse spiraal, waar we niet zomaar uitkomen. Een neerwaartse spiraal die niet alleen de kwantiteit van zorg in gevaar brengt, maar ook de kwaliteit. Een vaste zorgverlener op een vaste afdeling kent de werkwijze van een afdeling beter, waardoor samenwerking vereenvoudigd wordt. En dat draagt vervolgens weer bij aan een hogere kwaliteit van zorg. Echter is dit een hypothese en geen hard te maken statement.

   Een studie naar het effect van ZZP-ers in de zorg op de geleverde kwaliteit van zorg, zou daarom een goede optie zijn om te beoordelen of de kwaliteit daadwerkelijk stijgt of daalt.

  4. Ik lees bij nadelen: “dure arbeidsongeschiktheidsverzekering”. Dat is onzin. Als je het goed regelt en met name uitzoekt, valt het heel erg mee. Een werkgever van iemand in loondienst is achter de schermen heel veel geld kwijt. Kijk op je loonstrook bijv naar zvw en wlz, dat wordt allemaal ingehouden van je loon. Per maand en dan x12. Kijk eens wat je dan kwijt bent.. zie: https://www.zorgwijzer.nl/faq/wat-is-de-inkomensafhankelijke-bijdrage
   En de voorwaarde van deze verzekering is nog slecht ook.
   Naast alle voordeelpunten als zzper in dit artikel mis ik nog dat je zelf het beheer hebt over je scholing. Je hoeft niet met je handje opgehouden te wachten bij je werkgever of hij/zij nog geld over heeft voor jou om een scholing te volgen.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.