Nursing magazine nr. 1, 2018

  Premium

  Verpleegkundige verwachtingen voor 2018 |

  Premium

  Wil je dit artikel lezen?

  Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


   Al abonnee? Log dan in

   Liever niet staken? Deze acties werken ook

   Staken: dat doen verpleegkundigen niet zomaar. Wel zijn andere vormen van actievoeren de laatste tijd voorbij gekomen. Heeft dat al wat opgeleverd?

   Wetenschap

   Wetenschap: MEWS meten volgens protocol werkt beter dan op indicatie

   Als verpleegkundigen driemaal daags vroege waarschuwingssignalen meten voor klinische achteruitgang, werkt het Spoed Interventie Systeem beter dan wanneer ze alleen op indicatie meten.

   Foto-impressie Nursing Experience 2017

   De Nursing Experience 2017 (6 en 7 december in Ede) trok met ruim 3.500 bezoekers het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van het evenement.

   Thuis best? De grenzen van verantwoorde zorg thuis

   Coalitiepartijen D66, CDA, VVD en ChristenUnie willen dat het kabinet meer aandacht gaat besteden aan de zorg voor thuiswonende ouderen.1 Wijkverpleegkundigen springen een gat in de lucht: zij lopen binnenshuis al maanden aan tegen de grenzen van verantwoorde zorg thuis.

   EBP: Zijn niet-farmacologische interventies effectief tegen delier bij ouderen?

   Zodra ouderen in het ziekenhuis een delier ontwikkelen, worden niet-farmacologische interventies ingezet, zoals het creëren van een prikkelarme omgeving. Kunnen dit soort interventies delier voorkomen?

   Verpleegkundige met cliënt

   Positieve Gezondheid: handig hulpmiddel of hype?

   Het concept Positieve Gezondheid is hot. Overheid en zorgverzekeraars omarmen deze nieuwe kijk op gezondheid. Maar wat kun je ermee als verpleegkundige? En wat heeft de patiënt eraan?

   Impact: Vrij is vrij

   Soms is op je vrije dag werken het enige juiste dat je kunt doen, vindt wijkverpleegkundige Esther Otten.

   Meestal kun je niet anders dan de katheterzak aan de wastafel vullen, maar laat hem in ieder geval leeglopen in het toilet. (Foto: Arno Massee)

   8 vragen over infectiepreventie in de wijk

   Er zijn geen recente richtlijnen voor infectiepreventie in de thuiszorg en dat is een gemis, vinden deskundigen infectiepreventie Irina Dumitrescu en Peter Molenaar. Wij legden enkele veel gestelde vragen aan hen voor.

   rectumcarcinoom

   Nursing Challenge: rectumcarcinoom

   De curatieve behandeling van rectumkanker bestaat meestal uit een operatie, soms voorafgegaan door bestraling en/of chemotherapie. In dit artikel een overzicht van de perioperatieve verpleegkundige zorg. (Maak ook de toets en verdien een accreditatiepunt.)

   verpleegkundigen maken bed op

   2018: wat staat verpleegkundigen te wachten dit jaar?

   Voor iedereen die zich afvraagt wat 2018 in petto heeft voor verpleegkundigen: een greep uit de verwachte ontwikkelingen.

   Nursing Challenge: bijwerkingen bij geneesmiddelengebruik

   Een belangrijke taak van verpleegkundigen is het signaleren van bijwerkingen van medicatie. Waar let je op? (Maak ook de toets en verdien een accreditatiepunt.)

   Wetenschap

   Wetenschap: meestal soepel sterfproces als patiënt stopt met eten en drinken

   Terminale patiënten die stoppen met eten en drinken, overlijden meestal binnen één tot twee weken op een voor hen acceptabele manier.