Nursing magazine nr 1, 2020

  Vooruitblik 2020 | Nursing Challenge: Epilepsie en  clopidogrel | Hypotensie bij dialyse | Meldpunt misstanden rond zorgstages | Nieuwe wet zorg en dwang | Casus wondzorg: Bevriezingsletsel | Registratielast

  lachgasballon wordt gevuld

  Wondcasus: bevriezingsletsel door lachgascilinder

  Staatssecretaris Paul Blokhuis wil een verbod op recreatief gebruik van lachgas, meldde hij op 9 december. Een van de risico's is het ontstaan van bevriezingsletsel doordat gebruikers de ijskoude lachgastank tussen hun benen klemmen. Jessica (20) uit deze wondcasus ondervond dit aan den lijve.

  EBP: Vermindert de BCM-BIS meting de kans op hypotensie tijdens hemodialyse?

  Verpleegkundigen vragen zich af of hypotensie tijdens hemodialyse bij patiënten die niet of onvoldoende urine produceren, vermindert als het streefgewicht met de BCM-BIS wordt bepaald.

  Honderden studenten willen stoppen na slechte stage-ervaring

  Bij het meldpunt stagemisbruik van vakbond FNV kwamen sinds november 540 meldingen binnen.

  vergrootglas

  Wetenschap: rol verpleegkundigen in eerstelijns ouderenzorg nog onduidelijk

  In de zorg voor thuiswonende ouderen worden nog niet alle mogelijkheden van verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants benut. Dat concludeert verplegingswetenschapper Marleen Lovink op basis van een deelstudie van haar promotieonderzoek.

  Schrapregels: hoe staat het ermee?

  Een deel van de verpleegkundigen ervaart nog geen vermindering van de registratielast sinds (Ont)regel de zorg loopt. Welke adviezen hebben verpleegkundigen die zich inzetten om overbodige regels te laten verdwijnen?

  Nursing Challenge epilepsie

  Nursing Challenge: Epilepsie

  Wat kun je doen als een patiënt een epileptische aanval heeft, en welke complicaties kunnen voorkomen? De toets bij dit artikel levert 2 accreditatiepunten op.

  8 vragen over de Wet zorg en dwang

  Na jaren van discussie is op 1 januari de nieuwe Wet zorg en dwang ingegaan. Hoe verandert deze wet het werk van wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen in de wijk?

  3 vragen over vrijwilligerswerk in vluchtelingenkampen

  Vierdejaars student mbo-v Hendrik de Kok (25) besloot verpleegkundige te worden toen hij vluchtelingen hielp op het strand van Lesbos. Hij liep in 2018 4 maanden stage in een ziekenhuis in Gambia.

  Wat staat verpleegkundigen te wachten in 2020?

  2020: wat staat verpleegkundigen dit jaar te wachten?

  Voor iedereen die zich afvraagt wat 2020 in petto heeft voor verpleegkundigen: een greep uit de verwachte ontwikkelingen.

  Nursing Challenge: Clopidogrel

  Clopidogrel is een trombocytenaggregatieremmer (plaatjesremmer). Maak de toets bij dit artikel en verdien 1 accreditatiepunt.

  Vier adviezen voor V&VN: ‘Houd op over functiedifferentiatie’

  Na het debacle rond het wetsvoorstel BIG II moet V&VN zichzelf opnieuw uitvinden. Nursings blogger Hugo mocht langskomen op het hoofdkantoor en heeft hen van de volgende vier adviezen voorzien. 

  Talent Valerie: ‘Ik heb de leukste baan van het ziekenhuis’

  Valerie van Gogh (37) is consultatief geriatrieverpleegkundige in ziekenhuis Franciscus Vlietland in Schiedam en volgt in deeltijd de hbo-v. Ze heeft onder andere de delierunit helpen opzetten.

  Wet zorg en dwang: dit stroomschema helpt je bij jouw rol

  Over de Wet zorg en dwang is nog steeds veel onduidelijkheid. Nursing maakte een stroomschema met daarin alle belangrijke nieuwe stappen voor verpleegkundigen.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.