Nursing magazine nr 10, 2020

  Discussie over salarisverhoging | Prinsjesdag 2020 | Nursing Challenge: Atriumfibrilleren en gliclazide | EBP: katheternachtzak hergebruiken of vervangen | Zuurstoftoediening | Stagelopen in coronatijd | Griepvaccinatie

   

  Feline over haar stage in coronatijd: ‘Corona heeft mij sterker gemaakt’

  Stagelopen is altijd spannend, maar als dan ook nog eens het coronavirus uitbreekt, is dat helemaal heftig. Hoe hebben stagiaires dit ervaren en hoe konden ze ontspannen? Deel 1 uit de serie 'Stagelopen in coronatijd': Feline Lamsma. 

  Wel of niet bevochtigen, bril of masker: dit moet je weten over het toedienen van zuurstof

  Bij zuurstoftherapie heb je als verpleegkundige een belangrijke rol, maar niet voor iedereen is zuurstof toedienen dagelijkse kost. Hoe zat het ook weer met brillen en maskers, is bevochtigen nodig en mag je nou wel of geen vaseline gebruiken?

  Evidence based practice werken

  EBP: Katheternachtzak hergebruiken of beter dagelijks vervangen?

  Cliënten met een blaaskatheter gebruiken ’s nachts vaak een grotere urineopvangzak. Geeft reinigen en hergebruiken van de nachtzak meer kans op urineweginfecties dan dagelijks vervangen?

  Prinsjesdag 2020

  Prinsjesdag 2020: ‘Meer loopbaanmogelijkheden en zeggenschap verpleegkundigen’

  Ook Prinsjesdag 2020 bracht voor verpleegkundigen geen uitzicht op salarisverhoging. Welke investeringen doet het kabinet wel voor de zorg? Over instrumenten om je te ontwikkelen, contractgrootte, een commissie met daarin ook verpleegkundigen en nieuws over de coronabonus.

  Janna over haar stage in coronatijd: ‘Door corona weet ik hoe mooi ons vak is’

  Stagelopen is altijd spannend, maar wanneer dan ook nog eens het coronavirus uitbreekt, is dat helemaal heftig. Hoe hebben stagiaires dit ervaren en hoe konden ze ontspannen? Deel 2 uit de serie 'Stagelopen in coronatijd': Janna Beer.

  Is een hoger salaris voor verpleegkundigen zaligmakend?

  Verpleegkundigen willen niet alleen een coronabonus maar structureel meer geld verdienen. Maar is een hoger salaris echt de heilige graal of moet erkenning voor verpleegkundigen ook andere vormen aannemen?

  Verpleegkundigen in de gang

  Blog Hugo: ‘Wij zijn ordehandhavers. En dat helpt ons niet’

  Hoe worden wij een rebelse beroepsgroep? Lastige vraag, maar niets doen is geen optie, aldus Hugo. 'Als we braaf doen wat we altijd doen, verandert er niks.'

  Griepvaccinatie in spuit

  De griepprik: gaan we hem halen of niet (ondanks corona)?

  In oktober en november krijgen zo'n 6 miljoen Nederlanders een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. Vanwege covid-19 wordt dit jaar meer vraag naar de griepvaccinatie verwacht. Ook van verpleegkundigen?

  Larissa over haar stage in coronatijd: ‘Bij een tweede golf sta ik er weer’

  Stagelopen is altijd spannend, maar wanneer tijdens je stage ook nog eens het coronavirus uitbreekt, is dat helemaal heftig. Hoe hebben stagiaires dit ervaren en hoe konden ze ontspannen? Deel 3 uit de serie 'Stagelopen in coronatijd': Larissa Tijsen.

  Jarne over zijn stage in coronatijd: ‘Nog nooit zo gemotiveerd geweest’

  Stagelopen is altijd spannend, maar wanneer tijdens je stage ook nog eens het coronavirus uitbreekt, is dat helemaal heftig. Hoe hebben stagiaires dit ervaren en hoe konden ze ontspannen? Deel 4 uit de serie 'Stagelopen in coronatijd': Jarne De Leeuw.

  Nursing Challenge: Atriumfibrilleren

  Atriumfibrilleren is een hartritmestoornis die ontstaat door chaotische prikkelvorming in de atria. In dit artikel aandacht voor oorzaken, behandeling en verpleegkundige interventies. De toets bij dit artikel is goed voor 2 accreditatiepunten.

  Nursing Challenge: Gliclazide

  Gliclazide wordt gebruikt bij diabetes mellitus type 2. Het stimuleert de afgifte van insuline en verlaagt de bloedglucose. De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.

  Het Nursing-magazine van oktober is uit: lees de artikelen online

  Vandaag verschijnt het Nursing-magazine van oktober 2020. Met daarin onder meer de discussie over wat verpleegkundigen het hardst nodig hebben: meer salaris of minder werkdruk? De toetsartikelen gaan over atriumfibrilleren en gliclazide.

  Excuses maken in tuchtzaak? Onderzoek wijst uit of dat verstandig is

  Krijgen verpleegkundigen van tuchtrechters hogere straffen als ze hun fout erkennen? Of is het juist belangrijk excuses aan te bieden in een tuchtzaak? Een gepromoveerde onderzoeker geeft antwoord, en heeft meer adviezen voor verpleegkundigen.

  Talent Zoë: ‘Ze had me graag geadopteerd’

  Mbo-verpleegkundige Zoë Louiza Hale (23) groeide op in Brazilië. Zonder middelbareschooldiploma lukte het haar toch verpleegkundige te worden. Ze werkt op de afdeling orthopedie van OLVG in Amsterdam.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.