Nursing magazine nr 10, 2021

  Hoe krijgen verpleegkundigen meer invloed? | Casus complex gedrag  | Nursing Challenge: complicaties bij diabetes mellitus en paracetamol | Casus pijnbestrijding | EBP: Is een overdracht aan het bed prettiger voor de patiënt? | Een delier signaleren in de wijk is lastig | Collega’s met een pittige werkprivébalans

  EBP - evidence based practice

  EBP: Is een verpleegkundige overdracht aan het bed prettig voor de ccu-patiënt?

  Verpleegkundigen onderzochten hoe ccu-patiënten het ervaren als de volledige verpleegkundige overdracht aan het bed plaatsvindt.

  Signaleren van delier thuis: ‘Ik heb in de wijk nog nooit een ingevulde DOSS gezien’

  Een delier signaleren bij thuiswonende cliënten is heel lastig, en ook bij nazorg na delier in het ziekenhuis lopen verpleegkundigen tegen hordes op. Hoe kan het beter?

  Stapel papieren.

  Casus complex gedrag: ´Mijn patiënt heeft een depressie, wat kan ik doen?’

  Vroeger was meneer Swart een pietje precies. Nu is het een troep in zijn huis en heeft hij nergens interesse in. Wat kun je als wijkverpleging met deze meneer aanvangen?

  Verpleegkundige Anneke Bueving is lid van de bestuursraad: ‘We zijn gelijkwaardig aan artsen’

  Verpleegkundige Anneke Bueving is lid van de bestuursraad in het Groningse Martini Ziekenhuis. 'Vroeger was de teneur: doe maar gewoon je werk aan het bed. De stem van de verpleegkundige klinkt nu luider. Daardoor groeien we naar een gelijkwaardige positie ten opzichte van artsen.'

  Charmaine is chief quality nurse, dit is wat haar werk inhoudt

  Charmaine Springer is chief quality nurse in Franciscus Gasthuis & Vlietland (Rotterdam en Schiedam). Daarnaast is ze senior verpleegkundige neurologie. Eerder was ze lid van de VAR. 'Als chief quality nurse leg ik de verbinding tussen werkvloer en beleid’

  Stapeltje gekleurde schaaltjes

  Zo krijgen we als verpleegkundigen een échte vinger in de pap

  Verpleegkundigen hebben het tij mee: werkgevers zijn bereid hen op allerlei niveaus te laten meebeslissen. En verpleegkundigen durven die rol ook op zich te nemen. De vraag is alleen: op welke manier geven we ons verpleegkundig leiderschap vorm?

  3 vragen over de academisch opgeleide verpleegkundige aan het bed

  Verplegingswetenschapper Ronald Visser wil graag dat academisch opgeleide verpleegkundigen deels ook werkzaam blijven aan het bed. Daarom is hij lid van de onlangs opgerichte Kenniskring ‘dubbelfunctie verplegingswetenschapper-verpleegkundige.

  Verpleegkundigen met een (extra) pittige werk/privébalans: hoe houden ze het vol?

  Ze werken als verpleegkundige, maar hebben ook nog een groot gezin, een eigen bedrijf, zijn mantelzorger of topsporter. Hoe doen ze het allemaal? Saskia, Isa, Ria en Eva vertellen hoe zij de ballen in de lucht houden, en waar ze in hun drukke bestaan soms mee worstelen.

  Pittige werk-privébalans | Saskia: ‘Ik weet wanneer ik rust moet nemen’

  Ze werken als verpleegkundige, maar hebben ook een groot gezin, een eigen bedrijf, zijn mantelzorger of topsporter. Hoe doen ze het allemaal? Deel 1 uit de serie Pittige werk/privébalans: Saskia Ruijgvoorn: 'Ik heb geleerd om sneller in te grijpen als ik merk dat het te veel wordt'.

  Pittige werk-privébalans | Eva: ‘Zoek een werkgever die met je meedenkt’

  Ze werken als verpleegkundige, maar hebben ook nog een groot gezin, een eigen bedrijf, zijn mantelzorger of topsporter. Hoe doen ze het allemaal? Deel 2 uit de serie Pittige werk/privébalans: Eva Commandeur: 'Ben jij ook druk? Zoek een baan als ik heb, ze bestaan!'.

  Pittige werk-privébalans | Ria: ‘Druk zijn past bij mij’

  Ze werken als verpleegkundige, maar hebben ook nog een groot gezin, een eigen bedrijf, zijn mantelzorger of topsporter. Hoe doen ze het allemaal? Deel 3 uit de serie Pittige werk/privébalans: Rita Bakhuis: 'Soms moet ik ook even pas op de plaats maken'.

  Pittige werk-privébalans | profvoetballer Isa: ‘Alles is vol te houden als je er plezier in hebt’

  Ze werken als verpleegkundige, maar hebben ook een groot gezin of eigen bedrijf, zijn mantelzorger of topsporter. Hoe doen ze het allemaal? Deel 4 uit de serie Pittige werk/privébalans: profvoetballer Isa Pothof: ‘Ik weet waar ik het allemaal voor doe'. 

  Nursing Challenge | Dit zijn de verpleegkundige classificaties bij diabetes mellitus

  Met verpleegkundige classificaties maak je de zorg inzichtelijk en meetbaar. Daarom geven we voortaan bij ieder Nursing-Challenge-artikel aan wat je hierover kunt vinden in de verpleegkundige classificaties. Dit keer: diabeteszorg.

  Nursing Challenge: Complicaties bij diabetes mellitus

  Aanhoudende hyperglykemie bij diabetes mellitus kan op de lange termijn leiden tot ernstige en onherstelbare complicaties. Welke zijn dat en hoe ontstaan ze? De toets bij dit artikel levert 2 accreditatiepunten op.

  Nursing Challenge: Paracetamol

  Paracetamol heeft een pijnstillende en koortsverlagende werking. Het middel heeft, in tegenstelling tot NSAID's, geen ontstekingsremmende werking. De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.

  Het Nursing-magazine van oktober is uit: lees de artikelen online

  Vandaag verschijnt het Nursing-magazine van oktober 2021. Met daarin onder meer: hoe krijgen we als verpleegkundigen meer invloed en collega's met een pittige werkprivébalans. De toetsartikelen gaan over complicaties bij diabetes mellitus en paracetamol.

  Man op vlonder bij meer en bergen.

  Blog Hugo: ‘Overal in het ziekenhuis hing stress’

  De oom van Hugo belandt in het ziekenhuis. Hugo schrikt van de spanning die voelbaar is en van de stress waarmee de verpleegkundigen moeten werken. Bovendien verliest zijn oom meteen de regie. 'Hoe centraal zetten we de patiënt ook alweer?'

  Nicole Oosterlaak

  Talent Nicole: ‘Debrideren doe ik graag’

  Nicole Oosterlaak (36) is verpleegkundige in de wijk bij Thebe Zorg Thuis, buurtteam Tilburg Westermarkt. Studeren vond Nicole nooit leuk, toch is ze nu aan de hbo-v begonnen en dat bevalt verrassend goed.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.