Nursing magazine nr 12, 2019

  Dilemma’s rond mantelzorg | Nursing Challenge: Aandoeningen van de schildklier en Mirtazapine | Vragen over de neusmaagsonde | Verpleegkundigen positief over E-health | Is overdragen met SBAR effectief? | Herziene richtlijn stomazorg |  Terugkijken op 2019

  vergrootglas

  Mantelzorgers beter voorbereid op zorgtaken na samenwerking met verpleging

  Wanneer mantelzorgers in het ziekenhuis samenwerken met verpleegkundigen als zorgpartners, voelen zij zich beter voorbereid op de zorgtaken die hen thuis te wachten staan. Dat concludeert verpleegkundige en gezondheidswetenschapper Ellen Hagedoorn in haar proefschrift.

  vergrootglas

  Wetenschap: Valpreventie in de wijk kan beter

  Volgens een panel van zorgprofessionals kan de valpreventie in de wijk beter. Dat concludeert onderzoeker bij VeiligheidNL Branko Olij in zijn proefschrift. 

  Evidence based practice werken

  EBP: Leidt overdragen met de SBAR tot effectievere communicatie?

  Verpleegkundigen vragen zich af of het gebruik van de SBAR leidt tot een effectievere communicatie bij de patiëntenoverdracht.

  ‘Bij e-health geldt: onbekend maakt onbemind’

  Verpleegkundigen zijn positief over e-health maar merken ook dat ict-toepassingen bij haperende techniek juist leiden tot een hogere werkdruk. Patiënten zijn terughoudender. Hoe communiceer je over e-health?

  schildklier

  Nursing Challenge: Schildklieraandoeningen

  Lees hoe de schildklier werkt, en wat er gebeurt bij schildklierstoornissen zoals hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie. Haal 2 accreditatiepunten met de toets.

  Nursing Challenge: Mirtazapine

  Mirtazapine is een antidepressivum, maar wordt ook voorgeschreven bij onder andere slaapproblemen. De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.

  Blog Hugo: ‘Trek aan de noodrem bij slechte of zinloze zorg’

  Een overhaast ontslag, een zinloos onderzoek, een schadelijke behandeling. Nu staat de verpleegkundige vaak machteloos. Wat als ze in zo’n situatie een onafhankelijke deskundige mag raadplegen die de situatie beoordeelt?

  Verpleegkundigen na een bewogen jaar: hoe kijken ze erop terug?

  Voor Niels, Esther, Maaike, Mandy, Agnes en Dana was 2019 om uiteenlopende redenen een bijzonder jaar. Hoe kijken ze erop terug en hoe zien ze de toekomst tegemoet?

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.