Nursing magazine nr 2, 2020

  Omgaan met slaapproblemen | Nursing Challenge: Osteoporose en Oyxcodon | Highlights nieuwe cao ziekenhuizen | Minder bloedtransfusies door epoëtine alfa? | Interview hoogleraar Andrea Maier | Do’s and don’ts bij suïcidepreventie

  Evidence based practice werken

  EBP: Zijn door epoëtine alfa minder bloedtransfusies nodig na een OK?

  Verpleegkundigen vragen zich af of het toedienen van epoëtine alfa preoperatief leidt tot een vermindering van het aantal postoperatieve bloedtransfusies en de hoeveelheid getransfuseerd bloed.

  andrea maier

  Andrea Maier over veroudering: ‘We moeten af van de term “in het ziekenhuis liggen”’

  Prof. dr. Andrea Maier onderzoekt hoe we zo gezond mogelijk oud kunnen worden. ‘Verpleegkundigen mogen zich meer verantwoordelijk voelen voor het mobiliseren van de patiënt.’

  vergrootglas

  Vroege palliatieve oncologische thuiszorg succesvol

  Patiënten, verpleegkundigen en artsen zijn positief over vroege palliatieve thuiszorg voor patiënten met geavanceerde kanker.

  slaapmasker

  Slecht slapen door je werk: wat doe je eraan?

  De meerderheid van de stemmers op een Nursing-poll over slaapproblemen blijkt zo slecht te slapen dat het invloed heeft op hun dagelijks functioneren. Wat kun je doen om slaapproblemen te voorkomen of te verminderen?

  Deze verpleegkundige lag maanden op de ic, dit zijn haar adviezen over PICS

  Verpleegkundige Daphne Bolman lag in 2013 twee maanden op de intensive care vanwege complicaties na een buikoperatie. Ze ontwikkelde het post-intensive care syndroom (PICS) en een posttraumatische stresstoornis (PTSS).

  oxycodon

  Nursing Challenge: Oxycodon

  Hoeveel weet jij over de veel voorgeschreven pijnstiller oxycodon? Toets je kennis met de Nursing Challenge en verdien 1 accreditatiepunt.

  Cao ziekenhuizen: dit zijn de 7 belangrijkste veranderingen

  Hoeveel salaris krijgen verpleegkundigen die in het ziekenhuis werken erbij? Hoe zit het met die eenmalige uitkering? En wat verandert er nog meer door de nieuwe cao?

  vergrootglas

  Spierstatus van oudere voorspelt herstel na ziekenhuisopname

  Oudere patiënten met een grotere spiermassa hebben een grotere overlevingskans in de eerste 3 maanden na een ziekenhuisopname.

  osteoporose

  Nursing Challenge: Osteoporose

  Goede uitleg over osteoporose en het nut van de behandeling kan het fractuurrisico verlagen. Met de toets bij dit artikel kun je 2 accreditatiepunten halen.

  ‘Ik maak er een eind aan’: hoe ga je (niet) om met suïcidale patiënten?

  Op 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Ook als verpleegkundige krijg je met suïcidale mensen te maken. Wat zijn de do’s en don’ts?

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.