Nursing Magazine nr 3, 2020

  Aandachtspunten voor isolatieverpleging | Nursing Challenge: Ziekte van Parkinson en Levodopa | Winnaars Nursing Challenge 2019 | Bedrust na angiografie | Wondcasus: ondermijnde decubituswond | Interview Sarah Blom | Wet zorg en dwang | Verplegen in de streektaal

  vergrootglas

  Hopeloos gevoel voorspelt mortaliteit na ziekenhuisopname oudere

  Ouderen die tijdens een acute ziekenhuisopname aangeven zich hopeloos te voelen, lopen meer risico om te overlijden in de 3 maanden na ontslag.

  Evidence based practice werken

  EBP: Geeft kortere bedrust na angiografie meer kans op complicaties?

  Verpleegkundigen van de verpleegafdeling chirurgie vragen zich af of de huidige verplichte 5 uur bedrust na een PTA verkort kan worden. En wat is het effect hiervan op comfort, bloedingen en hematomen?

  Eline wint de Nursing Challenge 2019

  Afgelopen jaar deden een kleine 7000 verpleegkundigen mee aan de Nursing Challenge. Eline Kassenberg had de hoogste score en wint daarmee de hoofdprijs.

  vergrootglas

  Verpleegkundigen: dit zijn obstakels in de communicatie met de huisarts

  Wijkverpleegkundigen en huisartsen gaven in afzonderlijke focusgroepen aan wat volgens hen de communicatie belemmert en faciliteert.

  Isolatieverpleging, een opfrislesje

  Isolatieverpleging is voor verpleegkundigen geen onbekend terrein. Maar hoe zat het ook alweer met neusmondmaskers en sluizen?

  covid-19 virus (Corona)

  Wat moet je doen bij een patiënt die (mogelijk) het coronavirus heeft?

  De eerste besmettingen met het coronavirus in Nederland zijn een feit. Welke isolatieregels gelden voor een (mogelijke) patiënt met het virus?

  ‘In de streektaal heb je sneller een band met de patiënt’

  Dat veel verpleegkundigen graag de streektaal gebruiken in hun werk, bleek wel uit de honderden reacties op onze oproep. Kunnen we spreken van een opleving van het dialect in de zorg?

  Sarah Blom over zorgen voor mensen met dementie: ‘Het is vooral een kwestie van meebewegen’

  Ouderenpsycholoog Sarah Blom wil de wereld van dementie begrijpelijker maken voor iedereen. ‘Bij cliënten met dementie kan alles gebeuren. Omarm het en deal ermee.’

  substantia nigra

  Nursing Challenge: Ziekte van Parkinson

  Nursing legde 9 veelgestelde vragen over Parkinson voor aan deskundigen. Met de toets bij dit artikel kun je 2 punten halen voor het kwaliteitsregister V&V.

  Nursing Challenge: Levodopa

  Levodopa is een veel voorgeschreven medicijn bij de ziekte van Parkinson. Maak de toets bij het artikel en haal 1 accreditatiepunt.

  wondzorg

  Wondcasus: ondermijnde decubituswond

  Mevrouw Wiersma is minder mobiel na een heupfractuur. De alarmbellen voor decubitus gaan pas rinkelen als er al sprake is van ontvelling op de stuit.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.