Nursing magazine nr 3, 2021

  De Grote Nursing infectiepreventie Quiz | Collega’s de Tweede kamer in | Update richtlijn delier | Nursing Challenge: Decubitus en tiotropium | EBP: voorkomen van kathergerelateerde infecties bij een CVK | Wetsvoorstel Pensioen | Vragen over het AstraZeneca-vaccin | Prijswinnaars Nursing Challenge 2020 | Casus complex gedrag

  theatermaskers huilen lachen

  Casus onbegrepen gedrag: ´Schelden en tieren en dan weer poeslief´

  De thuiswonende mevrouw Engel gedraagt zich steeds onvoorspelbaarder. Ze is soms poeslief, dan weer hatelijk en agressief. De verpleegkundigen in de wijk die haar bezoeken, zijn bang voor haar.

  Kim Rozema met bloemen en haar prijs

  Kim wint Nursing Challenge: ‘Brede kennis helpt in je werk’

  Ze dacht eerst dat het bericht spam was, maar het bleek toch echt waar: wijkverpleegkundige Kim Rozema (25) is de winnaar van de Nursing Challenge 2020.

  vergrootglas

  Wetenschap: Ook mentale en sociale kwetsbaarheid verhoogt risico op postoperatief delier

  Het is bekend dat kwetsbaarheid het risico op een postoperatief delier vergroot. Dat gaat niet alleen om fysieke, maar ook om sociale en mentale kwetsbaarheid blijkt uit nieuw onderzoek.

  Verpleegkundige-op-de-kieslijst Wieke: ‘Stem op een verpleegkundige’

  Verpleegkundigen Wieke, Aya, Inge en Rick staan op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wat beweegt hen om de politiek in te gaan? Deel 1 uit de serie 'Van pleeg naar politicus': Wieke Paulusma.

  Verpleegkundige-op-de-kieslijst Aya: ‘Er horen verpleegkundigen in de Tweede Kamer’

  Verpleegkundigen Wieke, Aya, Inge en Rick staan op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wat beweegt hen om de politiek in te gaan? Deel 2 uit de serie 'Van pleeg naar politicus': Aya Selman.

  Verpleegkundige-op-de-kieslijst Inge: ‘De tijd is rijp om onze positie te versterken’

  Verpleegkundigen Wieke, Aya, Inge en Rick staan op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wat beweegt hen om de politiek in te gaan? Deel 3 uit de serie 'Van pleeg naar politicus': Inge Mous.

  Verpleegkundige-op-de-kieslijst Rick: ‘Die bureaucratie, dat moet echt anders’

  Verpleegkundigen Wieke, Aya, Inge en Rick staan op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wat beweegt hen om de politiek in te gaan? Deel 4 uit de serie 'Van pleeg naar politicus': Rick van de Waerdt.

  ‘Hoe goed beschermt het?’ en 7 andere vragen over het AstraZeneca-vaccin

  De wijkverpleging is aan de beurt voor coronavaccinatie. Dat gebeurt grotendeels met het vaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford. Maar er zijn twijfels, vooral over de bescherming tegen varianten. Wat moet je weten?

  Update richtlijn delier: dit zijn de 8 belangrijkste aandachtspunten

  De richtlijn delier bij volwassenen en ouderen heeft een gedeeltelijke update gekregen. Wat zijn de belangrijkste aanbevelingen en aandachtspunten voor verpleegkundigen?

  EBP - evidence based practice

  EBP: Helpt de CHG-pleister kathetergerelateerde infecties bij een CVK voorkomen?

  De centraal veneuze katheter (CVK) is de belangrijkste oorzaak van kathetergerelateerde infecties. Verpleegkundigen vroegen zich af of gebruik van een chloorhexidine geïmpregneerde (CHG)-pleister deze infecties helpt voorkomen.

  Micro-organismen.

  De Grote Nursing Infectiepreventie Quiz: test jezelf!

  Hoe staat het met jouw kennis over infectiepreventie? Doe mee aan de quiz en win een leuke prijs!

  Nursing Challenge: Decubitus

  Een opfrislesje decubitus en de belangrijkste punten uit de nieuwe Nederlandse richtlijn Decubitus die begin maart verscheen. Met de toets bij dit artikel kun je 2 accreditatiepunten verdienen.

  Nursing Challenge: Tiotropium

  Tiotropium is een langwerkende luchtwegverwijder. Het wordt ingezet bij de onderhoudsbehandeling van COPD en bij ernstig astma. Met de toets bij dit artikel haal je 1 accreditatiepunt.

  vergrootglas

  Wetenschap: patiënt stimuleren osteoporosepoli te bezoeken, heeft zin

  De poliklinische osteoporosezorg na een fractuur is goed geregeld, maar veel patiënten maken er geen gebruik van. Het helpt als zorgverleners patiënten motiveren.

  Het Nursing-magazine van maart is uit: lees de artikelen online

  Vandaag verschijnt het Nursing-magazine van maart 2021. Met daarin onder meer: Test je kennis in de Grote Nursing Infectiepreventie Quiz en verpleegkundigen op de kieslijst voor de Tweede Kamer. De toetsartikelen gaan over decubitus en tiotropium.

  Verpleegkundige Sandra Janssen in uniform

  Talent Sandra: ‘Gedreven zijn voor de patiënt, daar gaat het om’

  Sandra Janssen (50) is verpleegkundig specialist wondzorg en doet nu promotieonderzoek. Daarnaast staat ze graag nog in het wit naast de patiënt.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.