Coronabuddy’s die blijven | Fabels over incontinentie | Nursing Challenge: Obstipatie en laxantia | EBP: zorgt paracetamol als premedicatie voor minder pijn postoperatief | Zorg dat subsidie voor de wijk goed terecht komt | Ervaringen van een verslaafde verpleegkundige | Casus complex gedrag
Omgaan met mensen die een waan hebben: mevrouw Warringa heeft vele belagers. Het is aan de wijkverpleging hoe ze daarop reageren.
De app Copiloot kan mensen met COPD helpen om vroegtijdig een exacerbatie te herkennen en de juiste acties te ondernemen.
Verpleegkundigen vragen zich af wat het effect is van preoperatieve paracetamol op postoperatieve pijnklachten en opiatengebruik bij een volwassen chirurgische patiënt.
Over incontinentie doen nog altijd heel wat fabeltjes de ronde, zowel onder patiënten als onder verpleegkundigen. Dat zit de kwaliteit van zorg onbedoeld in de weg. Een aantal misvattingen op een rij.
Verpleegkundige en anesthesiemedewerker Tom werd op staande voet ontslagen. Zijn werkgever ontdekte dat hij ampullen fentanyl stal voor zijn verslaving, en meldde het bij de Inspectie. Dit is Toms verhaal.
Om nachtelijke valincidenten te voorkomen, zouden verpleegkundigen oudere patiënten bij ziekenhuisopname standaard moeten screenen op nycturie.
Na maandenlange re-integratie na covid-19 zit verpleegkundige Maaike (26) weer op haar volledige aantal uren. Dat ze eindelijk haar collega’s weer kan helpen, doet haar goed.
Er is een subsidie van 114 miljoen beschikbaar voor de wijkverpleging. Een aanvraag indienen kan vanaf 3 mei tot en met 30 juni. ‘Pak deze gouden kans, want jíj weet waar dat geld naartoe moet.’
Verpleegkundige Frederique Paulus was betrokken bij een onderzoek naar de beademing van covid-19-patiënten. Ze noteerde hoe ze werden beademd, of ze op hun buik werden gelegd en of er complicaties waren.
Obstipatie komt veel voor, maar wordt niet altijd op tijd gesignaleerd. Behandeling bestaat uit leefstijlmaatregelen en zo nodig laxeren en klysmeren. De toets bij dit artikel levert je 2 accreditatiepunten op.
Obstipatie kan uiteenlopende oorzaken hebben, waaronder medicatiegebruik. Dit zijn de middelen die het vaakst obstipatie veroorzaken.
Veel mensen krijgen op enig moment te maken met obstipatie. Welke laxantia zijn er, hoe werken ze en wat zijn hun bijwerkingen? Verdien 1 accreditatiepunt met de toets. Download ook de poster met het overzicht van laxantia.
Vandaag verschijnt het Nursing-magazine van mei 2021. Met daarin onder meer: Coronabuddy's die hun hart verloren aan de zorg en ervaringen van een verslaafde verpleegkundige. De toetsartikelen gaan over obstipatie en laxantia.
Ook voor hen is het woensdag een beetje Dag van de Verpleging: onze coronabuddy’s. Sommigen komen van buiten de zorg, maar zijn zo enthousiast dat ze zelf verpleegkundige willen worden. Deel 1 uit de serie 'Buddy's die blijven': communicatiemedewerker Tobias Biemans.
Ook voor hen is het deze week een beetje Dag van de Verpleging: onze coronabuddy’s. Sommigen komen van buiten de zorg, maar zijn nu zo enthousiast dat ze zelf verpleegkundige willen worden. Deel 2 uit de serie 'Buddy's die blijven': horecamanager Richard Eerhardt.
Ook voor hen is het morgen een beetje Dag van de Verpleging: onze coronabuddy’s. Sommigen komen van buiten de zorg, maar zijn nu zo enthousiast dat ze zelf verpleegkundige willen worden. Deel 3 uit de serie 'Buddy's die blijven': ergotherapeute Tinne Van Den Bosch.
Ook voor hen is het een beetje Dag van de Verpleging: onze coronabuddy’s. Sommigen komen van buiten de zorg, maar zijn zo enthousiast dat ze zelf verpleegkundige willen worden. Deel 4 uit de serie 'Buddy's die blijven': student marketing & communicatie Maurits Mars.
Door collegiale toetsing kunnen wijkverpleegkundigen beter worden in indiceren. Dat zegt Marjolein Zilverentant, expert op dat gebied.