Nursing magazine nr 5, 2021

  Coronabuddy’s die blijven | Fabels over incontinentie | Nursing Challenge: Obstipatie en laxantia | EBP: zorgt paracetamol als premedicatie voor minder pijn postoperatief | Zorg dat subsidie voor de wijk goed terecht komt |  Ervaringen van een verslaafde verpleegkundige | Casus complex gedrag

  Spelende honden.

  Casus onbegrepen gedrag: ‘Schreeuwen tegen onzichtbare vijanden’

  Omgaan met mensen die een waan hebben: mevrouw Warringa heeft vele belagers. Het is aan de wijkverpleging hoe ze daarop reageren.

  vergrootglas

  Wetenschap: app helpt COPD-patiënten actie te ondernemen bij exacerbatie

  De app Copiloot kan mensen met COPD helpen om vroegtijdig een exacerbatie te herkennen en de juiste acties te ondernemen.

  EBP - evidence based practice

  EBP: Leidt paracetamol preoperatief tot minder pijn post-ok?

  Verpleegkundigen vragen zich af wat het effect is van preoperatieve paracetamol op postoperatieve pijnklachten en opiatengebruik bij een volwassen chirurgische patiënt.

  Het hoort bij het ouder worden, en 8 andere fabels over incontinentie

  Over incontinentie doen nog altijd heel wat fabeltjes de ronde, zowel onder patiënten als onder verpleegkundigen. Dat zit de kwaliteit van zorg onbedoeld in de weg. Een aantal misvattingen op een rij.

  Verpleegkundige kijkt zorgelijk uit het raam van een patiëntenkamer.

  Ervaringen van een verslaafde verpleegkundige: ‘Ik ben blij dat mijn verslaving is ontdekt’

  Verpleegkundige en anesthesiemedewerker Tom werd op staande voet ontslagen. Zijn werkgever ontdekte dat hij ampullen fentanyl stal voor zijn verslaving, en meldde het bij de Inspectie. Dit is Toms verhaal.

  vergrootglas

  Wetenschap: ‘Screen ouderen bij ziekenhuisopname op nycturie’

  Om nachtelijke valincidenten te voorkomen, zouden verpleegkundigen oudere patiënten bij ziekenhuisopname standaard moeten screenen op nycturie.

  Maaike van Sasse van IJsselt

  Talent Maaike: ‘Wat miste ik de patiënten toen ik ziek thuiszat’

  Na maandenlange re-integratie na covid-19 zit verpleegkundige Maaike (26) weer op haar volledige aantal uren. Dat ze eindelijk haar collega’s weer kan helpen, doet haar goed.

  bankbiljetten

  Er is subsidie voor de wijk, waar moet die naartoe?

  Er is een subsidie van 114 miljoen beschikbaar voor de wijkverpleging. Een aanvraag indienen kan vanaf 3 mei tot en met 30 juni. ‘Pak deze gouden kans, want jíj weet waar dat geld naartoe moet.’

  3 vragen over invasieve beademing bij covid-19

  Verpleegkundige Frederique Paulus was betrokken bij een onderzoek naar de beademing van covid-19-patiënten. Ze noteerde hoe ze werden beademd, of ze op hun buik werden gelegd en of er complicaties waren.

  Nursing Challenge: Obstipatie

  Obstipatie komt veel voor, maar wordt niet altijd op tijd gesignaleerd. Behandeling bestaat uit leefstijlmaatregelen en zo nodig laxeren en klysmeren. De toets bij dit artikel levert je 2 accreditatiepunten op.

  Deze 4 soorten medicatie geven de meeste kans op obstipatie

  Obstipatie kan uiteenlopende oorzaken hebben, waaronder medicatiegebruik. Dit zijn de middelen die het vaakst obstipatie veroorzaken.

  Nursing Challenge: Laxantia

  Veel mensen krijgen op enig moment te maken met obstipatie. Welke laxantia zijn er, hoe werken ze en wat zijn hun bijwerkingen? Verdien 1 accreditatiepunt met de toets. Download ook de poster met het overzicht van laxantia.

  Het Nursing-magazine van mei is uit: lees de artikelen online

  Vandaag verschijnt het Nursing-magazine van mei 2021. Met daarin onder meer: Coronabuddy's die hun hart verloren aan de zorg en ervaringen van een verslaafde verpleegkundige. De toetsartikelen gaan over obstipatie en laxantia.

  Buddy-die-blijft Tobias: ‘Voor mij zijn verpleegkundigen echte helden’

  Ook voor hen is het woensdag een beetje Dag van de Verpleging: onze coronabuddy’s. Sommigen komen van buiten de zorg, maar zijn zo enthousiast dat ze zelf verpleegkundige willen worden. Deel 1 uit de serie 'Buddy's die blijven': communicatiemedewerker Tobias Biemans.

  Buddy-die-blijft Richard: ‘Kom maar op met dit nieuwe avontuur’

  Ook voor hen is het deze week een beetje Dag van de Verpleging: onze coronabuddy’s. Sommigen komen van buiten de zorg, maar zijn nu zo enthousiast dat ze zelf verpleegkundige willen worden. Deel 2 uit de serie 'Buddy's die blijven': horecamanager Richard Eerhardt.

  Buddy-die-blijft Tinne: ‘Dit werk geeft me veel meer voldoening’

  Ook voor hen is het morgen een beetje Dag van de Verpleging: onze coronabuddy’s. Sommigen komen van buiten de zorg, maar zijn nu zo enthousiast dat ze zelf verpleegkundige willen worden. Deel 3 uit de serie 'Buddy's die blijven': ergotherapeute Tinne Van Den Bosch.

  Buddy-die-blijft Maurits: ‘Alles valt op zijn plek’

  Ook voor hen is het een beetje Dag van de Verpleging: onze coronabuddy’s. Sommigen komen van buiten de zorg, maar zijn zo enthousiast dat ze zelf verpleegkundige willen worden. Deel 4 uit de serie 'Buddy's die blijven': student marketing & communicatie Maurits Mars.

  Marjolein Zilverentant.

  De Expert: ‘Indiceren gaat niet om zorgtaken toewijzen’

  Door collegiale toetsing kunnen wijkverpleegkundigen beter worden in indiceren. Dat zegt Marjolein Zilverentant, expert op dat gebied.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.