Resistente bacteriën | Polyfarmacie bij ouderen | Verschil tussen veneus en arterieel ulcus | Bloedkweken bij neutropene patiënt | Collega’s over hun carrière: ‘Ik begon bij niveau 1’ | Herkennen van delier, dementie, depressie | Omeprazol
Kritisch zieke patiënten, zowel met als zonder delier, zijn in staat om cognitieve oefeningen te doen die delier zouden kunnen helpen verkorten of zelfs voorkomen.
De meest prangende vragen over bijzonder resistente en micro-organismen op een rij.
In deze EBP buigen verpleegkundigen zich over de vraag: hoeveel setjes bloedkweken in een koortsepisode zijn er nodig om een infectie uit te sluiten?
Waar moet je als verpleegkundige op letten bij ouderen die meerdere geneesmiddelen tegelijk gebruiken?
Sommige patiënten staan op je netvlies gebrand. Nooit zal verpleegkundige Alice Tromm de hartpatiënt vergeten die zij als leerling verpleegde: een jongeman met anorexia.
Het klinkt logisch: een arterieel ulcus ontstaat door arteriële insufficiëntie, een veneus ulcus door veneuze insufficiëntie. Maar hoe herken je dit in de praktijk, en wat doe je ertegen? Elf verschillen.
Je opleiding is achter de rug en je werkt met plezier. Maar wat als je meer wil? Er zijn genoeg opties om door te groeien in de zorg, weten verpleegkundigen Baukje, Remco, Humeyra en Aron.
Delier, dementie en depressie zijn vaak lastig van elkaar te onderscheiden. Vooral als ze tegelijkertijd voorkomen. Hoe ontwar je deze kluwen?
Maagzuurremmers zoals omeprazol staan al jaren in de top-5 van de meest voorgeschreven geneesmiddelen. Waar let je op?