Nursing magazine nr. 7/8, 2017

  Arbeidsvoorwaarden | Delierscreening na een CVA | Smetten voorkomen en behandelen | Collega’s met een fobie | De meest gebruikte hartfalenmedicatie | Herken pijn bij chronische ouderen | Niet meer roken in je uniform

  Verpleegkundige in rookhokje

  ‘Een patiënt wil geen stinkende verpleegkundige aan zijn bed’

  Personeel van ziekenhuis MST in Enschede mag vanaf nu niet meer roken in bedrijfskleding. Dat bericht lokte enorm veel - verontwaardigde én begripvolle - reacties uit onder verpleegkundigen.

  evidence based practice

  EBP: Is de verkorte DOSS het beste instrument voor delierscreening na cva?

  Collega's zochten het uit.

  Intertrigo is een veelvoorkomende kwaal

  Intertrigo (smetten) voorkomen en behandelen

  Zweet, vocht, warmte: de zomer zorgt voor een goede voedingsbodem voor het ontwikkelen van intertrigo. Dermatologieverpleegkundige Ingeborg Van Dooren deed er onderzoek naar en ontwikkelde een handige beslisboom.

  De meest gebruikte medicatie bij hartfalen

  De meest gebruikte hartfalenmedicatie

  Van diuretica tot bètablokkers. Wat zijn de meest gebruikte medicijnen bij hartfalen, en waar let je op?

  verpleegkundigen met een fobie

  Collega’s met een angst, voor bijvoorbeeld pillen of overgeven

  Verpleegkundigen zijn bepaald geen watjes. Wie een hekel heeft aan bloed, plas en poep, kiest doorgaans niet voor het vak. Maar er zijn collega’s met opmerkelijke angsten die toch aan het bed staan. Vier verpleegkundigen vertellen over hun fobie.

  Impact: Geen casus, maar een mens

  Linda doet haar derdejaars stage in de wijkverpleging. Een noodgeval maakt haar duidelijk dat het om echte mensen gaat, niet alleen om leerzame casussen.

  Chronische pijn bij ouderen

  Herken chronische pijn bij ouderen

  Chronische pijn bij (kwetsbare) ouderen komt vaak voor, maar wordt niet altijd herkend. Daardoor is nog altijd sprake van onderbehandeling.1 Reden genoeg voor pijndeskundige Marion Giesberts om deze maand de Challenge-toets te wijden aan dit onderwerp.

  De verpleegkunde is volwassen, nu de arbeidsvoorwaarden nog (fotografie: IStock)

  De verpleegkunde is volwassen, nu de arbeidsvoorwaarden nog

  Bijna tweeduizend verpleegkundigen lieten onlangs hun mening horen over het verpleegkundevak. Hun boodschap? Wij zijn volwaardige professionals – behandel ons ook zo!

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.