Nursing magazine nr 7/8, 2021

  Veelgestelde vragen over de zorg voor transgender patiënten | Collega’s met een baan van 9 tot 5 | Welke vacatures zijn er in jouw regio? | Inzet van zorgreservisten | Onderhandelen | Nursing Challenge: hartfalen en dapagliflozine | EBP: Is troponinebepaling via vingerprik betrouwbaar | Huidproblemen bij ouderen, deel 2 | Voorwaarden voor tweede coronabonus

  Onderhandelen: dit zijn de do’s en dont’s

  Meer salaris, flexibelere werkuren, een opleidingsplek… Wat jouw wensen ook zijn, met deze tips van deskundigen vergroot je je kans op succes bij het onderhandelen.

  vergrootglas

  Wetenschap: Patiënt met reumatoïde artritis kan medicijnen afbouwen

  Patiënten hebben door het afbouwen minder bijwerkingen, en het scheelt flink in de kosten van dure biologicals.

  eurobiljetten aan een waslijntje

  2e zorgbonus nu aan te vragen, dit zijn de voorwaarden

  Wanneer kom je in aanmerking voor deze bonus van waarschijnlijk 200 - 240 euro?

  vergrootglas

  Wetenschap: Betere samenwerking eerste en tweede lijn vermindert medicatiefouten na ontslag

  Met een aantal acties konden medicatiefouten rondom ontslag uit het ziekenhuis deels voorkomen worden.

  Naar deze verpleegkundigen zijn werkgevers op zoek

  Overweeg je een ander pad in je verpleegkundige loopbaan? Dan is het handig te weten welke vacatures er zijn. In dit overzicht: de top 3 van meest gezochte gespecialiseerde verpleegkundigen, per provincie.

  EBP - evidence based practice

  EBP: Kan troponinebepaling ook plaatsvinden via een vingerprik?

  Verpleegkundigen vragen zich af of een Point of Care Test (POCT) nauwkeurig genoeg is om het troponine T te bepalen, zodat de diagnose acuut coronair syndroom (ACS) sneller kan worden gesteld.

  Nursing Challenge: Hartfalen

  Hartfalen is een ernstig ziektebeeld met een slechte prognose. Wat zijn de oorzaken, gevolgen en (verpleegkundige) interventies? Met de toets bij dit artikel verdien je 2 accreditatiepunten.

  Nursing Challenge: Dapagliflozine

  Dapagliflozine is een SGLT2-remmer. Het wordt gebruikt bij de behandeling van diabetes mellitus type 1 en type 2 en bij chronisch hartfalen met een verminderde ejectiefractie.

  Het Nursing-magazine van juli-augustus is uit: lees de artikelen online

  Vandaag verschijnt het Nursing-magazine van juli-augustus 2021. Met daarin onder meer: veelgestelde vragen over de zorg voor transgender patiënten en collega's met een baan van 9 tot 5. De toetsartikelen gaan over hartfalen en dapagliflozine.

  Wat te doen bij venous lake, skin tears en andere huidproblemen bij ouderen

  De meeste veranderingen van de oudere huid zijn onschuldig, maar sommige afwijkingen kunnen pijnlijk zijn of zelfs zorgwekkend. In deel 2 van dit tweeluik aandacht voor venous lake, skin tears, maceratio cutis (vochtletsel) en seniele gluteale dermatose.

  Talent Ilona: ‘Word ook regieverpleegkundige’

  Ilona Honing (23) is regieverpleegkundige in ziekenhuis Tergooi in Hilversum. Ilona zit vol energie en is een lichtend voorbeeld van verpleegkundig leiderschap, schrijven haar collega’s.

  Zorgreserve: waarom oud-verpleegkundigen goud waard zijn

  In het Albert Schweitzer Ziekenhuis draaide onlangs een proeftuin van de Nationale Zorgreserve, een club van oud-zorgverleners die wil bijspringen in crisistijden. ‘Je ziet dat ze het vak snel weer oppakken.’

  De Expert: Wanneer zet je palliatieve sedatie in (en wanneer zeker niet)?

  Soms wordt palliatieve sedatie ingezet als symptomen zoals dyspnoe, pijn en delier nog behandelbaar zijn. Dat is niet de bedoeling, aldus expert palliatieve zorg Fokke Vreeken. Tijdens ExpertHouse bespreekt hij deze en andere misverstanden over palliatieve sedatie.

  6 vragen over de zorg voor transgender patiënten

  Wat houdt een gendertransitie in, wanneer breng je ‘gender’ ter sprake? Kwesties rond genderidentiteit en gendertransitie zijn niet voor iedereen dagelijkse kost. In dit artikel een antwoord op belangrijke vragen.

  Baan van 9 tot 5 | Dermatologieverpleegkundige Lisenka: ‘Ik ben gelijk vrij met mijn gezin’

  Een verpleegkundige baan met regelmatige werktijden saai en voorspelbaar? Voor Floor, Lisenka, Henri en Martine in ieder geval niet. Zij zien stuk voor stuk de voordelen van hun 9-tot-5-baan. Deel 1 uit de serie Verplegen van 9 tot 5: Linsenka Alleman: 'Een baan van 9 tot 5 is niet saai'.

  Baan van 9 tot 5 | Schoolnurse Martine: ‘Ik kan meer dingen doen naast het werk’

  Een verpleegkundige baan met regelmatige werktijden saai en voorspelbaar? Voor Floor, Lisenka, Henri en Martine niet. Zij zien er stuk voor stuk de voordelen van. Deel 2 uit de serie Verplegen van 9 tot 5: Martine Sangster: 'Schoolnurse zijn is meer dan pleisters plakken'.

  Baan van 9 tot 5 | Researchverpleegkundige Henri: ‘Ik kan nu 2 banen combineren’

  Een verpleegkundige baan met regelmatige werktijden saai en voorspelbaar? Voor Floor, Lisenka, Henri en Martine niet. Zij zien er stuk voor stuk de voordelen van. Deel 3 uit de serie Verplegen van 9 tot 5: Henri van Dalen: 'Ik kan nu 2 banen combineren'.

  Baan van 9 tot 5 | Wijkverpleegkundige Floor: ‘Ik bepaal mijn eigen agenda’

  Een verpleegkundige baan met regelmatige werktijden saai en voorspelbaar? Voor Floor, Lisenka, Henri en Martine in ieder geval niet. Zij zien stuk voor stuk de voordelen van hun 9-tot-5-baan. Deel 4 uit de serie Verplegen van 9 tot 5: Floor de Jong: 'Ik bepaal mijn eigen agenda'.

  3 vragen over het uniform van verpleegkundigen

  Aileen Out is expert werkkleding en werkzaam bij prettybusiness.nl. Zij schreef een boek over werkkleding in de zorg, Helden in witte pakken.  

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.