Nursing magazine nr. 9, 2017

  Overbodige verpleegkundige handelingen | De toekomst van de ouderenzorg | Verpleegkundigen werven met een bonus | Begeleiding bij rouw en verlies | Met de inspecteur de wijk in | Zwachtelen met korte rek | Alles over wondverbanden

  Beter laten lijst

  Bedek primaire wonden niet. En 65 andere handelingen die je beter kunt laten

  In 2017 verscheen een evidence based lijst met 66 verpleegkundige handelingen die we beter achterwege kunnen laten. Uitbanning van deze handelingen blijkt lastig. Doe jij ze nog?

  werfacties verpleegkundigen

  Instellingen werven verpleegkundigen met bonusacties

  Cadeaubonnen tot een zonvakantie: zorginstellingen bedenken allerlei acties om verpleegkundigen te werven of te houden. Wat gebeurt er zoal in de strijd tegen het personeelstekort, en wat vinden we daarvan?

  Inspectie voor de Gezondheidszorg bij cliënten thuis - Nursing voor verpleegkundigen

  Met de inspecteur de wijk in

  Tegenwoordig komt de Inspectie voor de Gezondheidszorg ook bij de cliënten thuis. In deze vernieuwde vorm van toezicht op de thuiszorg gaan inspecteurs met verpleegkundigen en verzorgenden mee op hun zorgroute.

  evidence based practice

  EBP: Zijn bij okselklierdissectie medische handelingen aan de aangedane arm toegestaan?

  Na een okselklierdissectie mag je geen infuus inbrengen of bloed afnemen aan die arm, omdat dat het risico op lymfoedeem vergroot. Maar is dat echt zo?

  Zwachtelen met korte rek is verreweg de meest voorkomende vorm van compressietherapie

  Zwachtelen met korte rek: hoe werkt dat?

  Goed zwachtelen is een kunst en vergt veel oefening. Verpleegkundig specialist Corien Dekkers frist je kennis op.

  Wetenschap

  Wetenschap: Nazorg na ic-ontslag moet beter

  IC-patiënten moeten bij ontslag gescreend worden op het post intensive care syndroom (PICS), stelt Daniele Dettling-Ihnenfeldt in haar proefschrift.

  Verlies en rouw

  Begeleiding bij rouw en verlies: luisteren, luisteren, luisteren

  ‘Als je als verpleegkundige een kamer binnenstapt, word je bijna altijd met verlies en verdriet geconfronteerd’, zegt professor emeritus Manu Keirse, expert op het gebied van rouw. Het is niet altijd gemakkelijk daarvan getuige te zijn. Kennis over rouw kan helpen.

  De toekomst van de ouderenzorg - Nursing voor verpleegkundigen

  De toekomst van de ouderenzorg

  Een jaar of tien geleden sprak ik een zorgbestuurder over de toekomst. Het ziekenhuis zoals we dat allemaal kennen, had volgens hem zijn langste tijd gehad.

  Soorten wondverbanden wondzorg Nursing voor verpleegkundigen

  Wegwijs in het woud van wondverbanden

  Alginaten, hydrocolloïden, antibacteriële verbanden. Tegenwoordig zijn er veel soorten wondbedekkers op de markt, van veel verschillende fabrikanten. Een overzicht van de meest gebruikte wondverbanden en hun kenmerken.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.