Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mannelijke verpleegkundige blijft zeldzaamheid

Verpleegkundige blijft een uitgesproken vrouwenberoep. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het CBS over het aantal afgestudeerde bij zorgopleidingen in 2015.
communcatie.jpg

Vorig schooljaar haalden 22.000 vrouwen een diploma in de verpleegkunde of (hulp bij) verzorging. Daartegenover stonden slechts 2100 mannen die een soortgelijke opleiding afrondden. Van de in totaal 24.500 afgestudeerden, deed de overgrote meerderheid (zeven van de tien) een opleiding in de richting hulp bij zorg en welzijn of de opleiding verzorging op niveau 1,2 of 3 van het middelbaar beroepsonderwijs. Bijna twee van de tien rondden de opleiding ‘verpleegkunde’ af op het vierde mbo-niveau en ruim een van de tien kreeg een bachelorsdiploma voor hbo verpleegkunde uitgereikt.
(ANP)

Hoe ga jij als verpleegkundige of verzorgende om met dementerenden die zich hevig verzetten of van de afdeling lopen? Kom naar het Dementiecongres op 24 maart. Meer informatie>>>

Verpleegkunde een vrouwenberoep?? 4 vooroordelen over mannelijke verpleegkundigen. Lees meer>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.