Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mannen 20 procent meer kans op kanker

Mannen hebben vaak een ongezondere leefstijl dan vrouwen. Vooral daardoor hebben ze 20 procent meer kans op kanker.

Dat heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds onlangs gezegd bij de presentatie van een gezondheidsgids die speciaal is gericht op het mannelijk deel van de Nederlandse bevolking. De gids geeft hen informatie over gezond leven.

 

Kanker

In 2008 bijvoorbeeld werd per duizend mannen gemiddeld bij 4,8 personen kanker vastgesteld. Bij vrouwen lag dat aantal op vier personen per duizend. Bij mannen was in 2009 kanker de belangrijkste doodsoorzaak. Van alle mannelijke sterfgevallen was 35,2 procent kankerpatiënt. Ter vergelijking: 28 procent van de mannen overleed in dat jaar aan hart- en vaatziekten.

 

Bewerkt vlees

Onderzoeken wijzen uit dat mannen vaker roken, alcohol drinken en suikerrijke frisdrank nuttigen. Daarbij eten ze meer rood- en bewerkt vlees en hebben ze vaker overgewicht. Gemiddeld wordt een derde van alle gevallen van kanker veroorzaakt door een ongezonde leefstijl.  Wetenschappers denken dat niet alleen leefstijl maar ook andere factoren een rol spelen bij de verhoogde kans op kanker. Zo zouden mannelijke hormonen een rol spelen. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is een stichting die voorlichting geeft over gezond eten en drinken om op die manier kanker te voorkomen.

 

Bron: Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.