Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Mantelzorgers woedend op Sabine Uitslag

Oud-verpleegkundige en CDA-Kamerlid Sabine Uitslag heeft zich de woede op de hals gehaald van veel mantelzorgers.
Mantelzorgers woedend op Sabine Uitslag

In een column op de website van Zorg & Welzijn vraagt Sabine Uitslag zich af wat nou precies de definitie van ‘mantelzorgen’ is. ‘Als jij je oude vader helpt met de steunkousen en je kookt zijn potje (gewoon wat extra’s van wat jezelf kookt voor je gezin of jezelf), is dat dan mantelzorg?’ schrijft de oud-verpleegkundige onder meer. ‘Mijn conclusie is dat we mantelzorg tegenwoordig kwantificeren en daarmee wordt datgene wat altijd vanzelfsprekend was, opeens iets waar eisen en verwachtingen aan worden gesteld.’

Zorg en mantelzorg
Veel mantelzorgers en andere betrokkenen reageren woedend op de column. Uitslag is woordvoerder zorg voor het CDA en heeft eerder gezegd het te willen opnemen voor mantelzorgers. Dat uitgerekend zij zich kritisch uitlaat over de gangbare definitie van ‘mantelzorg’ schiet veel betrokkenen in het verkeerde keelgat.

Mantelzorg is zwaar
Sabine Uitslag zelf is verbaasd over de ophef die is ontstaan over de column die ze heeft geschreven voor de website zorgwelzijn.nl. Bij RTV Oost zegt ze dat ze met haar column juist aan wilde geven dat mantelzorg zwaar is en dat mantelzorgers heel belangrijk werk doen.

Zorg en Welzijn / Elsevier / RTV Oost
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.